Viva la Pola, međunarodni glazbeni festival

Foto: CroatiaAdvisor.com

Da je Pula “in” mjesto na koje se treba zaputiti ako ništa drugo tada na par dana ljeti, pokazao je velik broj manifestacija koje se održavaju na ovom području. Pritom naravno mislimo ponajviše na brojne glazbene večeri gdje se redovno okuplja velik broj vrhunskih glazbenika koji prezentiraju svoje umijeće.

Dakle pored velikog broja znamentiosti kojima ovaj grad vrvi, tu si i razne svečanosti koje svake godine privuku velik broj zainteresiranih i to različitih uzrasta, koji znaju zašto se svake godine vraćaju. Jedna od manifestacija zasigurno je i čuvena Viva la Pola.

Viva la Pola je poznati međunarodni glazbeni festival koji se tokom ljeta održava naravno u gradu Puli. Radi se o zaista zabavnom događaju koji je svoje premijerno održavanje doživio 2004. godine. Radi se o vrhunskom glazbenom doživljaju gdje nastupaju razni hrvatski te strani glazbenici, različitih glazbenih žanrova.

Kad već pričamo o glazbenim žanrovima tada treba izdvojiti rock, punk, metal, crossover, industrial, gothicu, hip-hop, funky, elektroniku i naravno dub reggaea.

Pored nastupa vrhunskih izvođača, na ovom se festivalu predstavljaju audio-video uratci, autori te razne publikacije vezane uz urbanu glazbenu scenu, kulturu i druge sadržaje. Dakle ne radi se isključivo samo o nastupima poznatih izvođača. Treba napomenuti kako se festival svake godine održava u poznatom klubu Uljanik, osim 2007. godine kada je održan na Monumentima unutar bivšeg vojnog kompleksa Katarina.

Dosada je nastupilo preko 100 izvođača iz čak 10 europskih država, a od poznatijih nastupili su The Vibrators, The Toy Dolls, Anti-Nowhere League, The 69 Eyes, Peter & The Tube Babies, Disciplin A Kitschme, KUD Idijoti, Mizar, Dubioza kolektiv, Six Pack, Atheist Rap, Overflow, Oružjem protiv Otmičara, Antiodor, Popeye i mnogi drugi.

Viva la Pola zasigurno je s vremenom postao prepoznatljivi znak grada Pule i njegove okolice, znači pored velikog broja znamenitosti Pula je svoju prepoznatljivost uspjela postići i raznim manifestacijama.