Vitamini za uklanjanje bora

Svaki dan smo svjedoci da putem različitih reklama, interneta, emisija i časopisa proizvođači prikazuju svoje preparate za koje tvrde da uspješno uklanjaju bore. Ipak, nije sve tako savršeno kako izgleda i treba se osvrnuti malo oko sebe da bi se vidjelo da za uspješno uklanjanje bora treba dovoljno vremena i truda.

Zato svaka žena treba znati da pomoću vitamina i minerala koža može izgledati godinama mlađe, samo ako pravilno postupamo s njom bez agresivnh preparata.

Vaša svakodnevna prehrana trebala bi se sastojati od brojnog hvale vrijednoga voća i povrća koji imaju visok postotak vitamina C. Vitamin C, kažu stručnjaci, vrlo je važan za proizvodnju stanica koje su zaslužne za stvaranje kolagena i elastina.

Provjerite kako možete kod kuće napraviti anti-age masažu za lice.

Također, vitamin C je pravi antioksidans je djeluje protiv štetnih slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože. Preporuča se što manje izlaganje solariju i suncu kako bi sačuvali što mlađu, elastičniju i mekšu kožu.

Neka istraživanja pokazala su da dovoljan unos vitamina C u organizam ima pozitivna djelovanja protiv samog nastajanja bilo kakvih bora na koži.

Potražite ga u citrus vrstama kao što su naranče, limuni, grejp, mandarine  te u grožđu,  jagodama, paprici te brokulama.

Mnogi preparati koji su na biljnoj bazi imaju kao glavni sastojak vitamin E. Naime, vrlo je važan kod kože koja je pretjerano bila izložena sunčevim zrakama čineći je zdravijom te također štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja poput vjetra, zime i topline.

Vrlo brzo i učinkovito uklanja i strije, ožiljke te sužava pore. Potražite ga u jajima, maslinovom ulju, orasima, lješnjacima te u ostalim orašastim plodovima.

I za kraj, donosimo vam vitamin A. Osim što je odličan za bolji vid i rast kose, ovaj vitamin se pokazao vrlo dobrim i protiv suhoće kože, perutanja kože tako što potiče bolju cirkulaciju. Time koži vraća izgubljeni sjaj i čini je mlađom.

Namirnice koje su izvor vitamina A su ribe, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi te zeleno voće i povrće.

Autor: A.B., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock