Veza na daljinu – dobra ili loša ideja

djevojka na travi

Veze na daljinu uvijek su bile tema razgovora. Ono oko čega se vječno pitanje vodi, odnosi se zapravo na to mogu li uspjeti, ili ne. Situacija je dosta specifićna i nimalo jednostavna ponajviše iz razloga što je uključeno jako puno faktora.

Prije nego što se odlučite upustiti u vezu na daljinu raščistte neka pitanja sa svojim partnerom i to na samom početku veze.

Ako se odlučite na vezu na daljinu, probajte što više komunicirati sa svojim partnerom, ako imate skype upotrijebite ga i probajte prilikom razgovora, usredotočiti se na zajedničko disanje, jer i tako dijelite intimnost.

Bitno je da neke stvari probate zajedno napraviti. Pored razgovora koji je bitan, pokušajte se dogovoriti da gledate istu emisiju na televiziji ili neki film, tako stvarate dojam da se trenutno nalazite u istoj sobi.

Potrebno je komunicirati više puta na dan te održavati emocionalnu povezanost, što znači da kada pričate, spomenete svoje probleme, podijelite sa drugom polovicom ono što vas muči.

Poznato je da je puno veza puklo zato što jedna od strana nije bila spremna na gubljenje svoje individualnosti, stoga se baš takva situacija navodi kao prednost veza na daljinu. Ali kako se ne bi zavaravali, za takve je veze potrebno puno više truda.

Ono što je najbitnije kako bi se ova veza održala je da postoji međusobno povjerenje između partnera, a poznato je kako je u većini slučajeva to lakše izgovoriti nego učiniti.

Čovjek je po prirodi ljubomorno biće i ako se ne radi o nekoj bolesnoj posesivnosti, ako imalo volite svog partnera tada znate da postoji mala doza ljubomore koju je lako kontrolirati.

Odnos mora biti izgrađen na jakim temeljima povjerenja. Dakle iako ima puno onih koji smatraju da takva veza nije moguća, ipak unatoč kompliciranoj prirodi takve veze, ona može opstati.

Ali ono što bi svi trebali imati na umu, da se takva veza mora temeljiti na osjećaju uzajamnog povjerenja i mora biti što više komunikacije. Bez toga, to će ostati samo kao pokušaj očuvanja veze, ali bez sretnog završetka.

Foto: Supri Suharjoto/Shutterstock