Važne životne lekcije

tata i dijete

Naša djeca nas mogu naučiti mnogo čemu u životu, a većinu tih stvari znamo i sami, samo sa svakodnevnim obvezama zaboravljamo na njih. Promatrajte što vam dijete govori sa svojim ponašanjem i sigurno ćete biti bolji čovjek. U nastavku vam donosimo što možete naučiti od svog djeteta.

Nije važno što drugi misle o vama, važno je kako se vi osjećate! Budite opušteni u svim životnim situacijama te se oblačite i ponašajte onako kako se vi dobro osjećate, a ne kako vas netko drugi gleda.

Pokušajte biti što više iskreni, te zaboravite na laži. Budite iskreni prema svima, a posebice prema samima sebi, te uvijek recite onako kako razmišljate. Izbjegavajte neiskrenost i govoriti drugima onako kako vi mislite da bi trebali reći.

Volite otvoreno bez ustezanja i straha. Izbacite iz glave skrivene interese i darujte drugima samo čistu ljubav.

Uvijek živite u sadašnjosti i sadašnjem trenutku. Vježbajte živjeti na ovakav način te pokušajte ne razmišljati o lošim stvarima od jučer ili što vas sve može očekivati sutra. Prošlosti je mjesto iza vas, a budućnosti ispred, na vama je da sada živite u ovom trenutku koji vam se pruža.

Pokušajte ne biti zlopamtilo! Naravno da će vas naljutiti i da ćete biti ljuti i povrijeđeni, ali nemojte to pamtiti. Oprostite i krenite dalje. Tako ćete vi imati ljepši i kvalitetniji život, uvijek otvoren novim mogućnostima i sreći.

Imajte velike snove, sanjajte i maštajte! Neka vaša mašta nema granica! Tako ćete biti više kreativni u rješavanju mnogih problema.

Cijenite male stvari! Oslobodite se briga, što je bilo i što je moglo biti, cijenite ono što je i cijenite to do najmanje sitnice. Posvetite svoje vrijeme otkrivanju svijeta oko sebe te se manje bavite a mislima u svojoj glavi. Sreća je u malim stvarima! Gledajte svijet kroz dječje oči!

Budite iskreni prema drugima, komunikativni i otvoreni te imajte povjerenja u druge ljude. Nemojte misliti kako vas drugi podcjenjuju te pristupajte u kontakt otvoreno i sigurno.

Autor: A.Z., Foto: MCarper/Shutterstock