Ulje naranče kao lijek

lijepa djevojka

Eterično ulje naranče već godinama je poznato kao odličan eliksir za kožu i psihoterapiju upravo zbog svog svježeg i slatkog citrusnoga mirisa i učinka.

Mnogi ne znaju, no eterično ulje naranče djeluje odlično u brojnim zdravstvenim i terapeutskim svrhama.

U aromaterapiji, ulje naranče se preporuča kod depresije jer izrazito djeluje opuštajuće i antistresno te smanjuje anksioznost.

Imate li problema s probavom, eterično ulje naranče će riješiti takav problem. Naime, umirije probavne poteškoće te spriječava zatvor probave. Za najbolje rezultate umasirajte ga na područje trbuhu u smjeru kazaljke na satu.

Sigurno ste se zapitali kako to da su skoro sve pastile protiv grlobolje na bazi naranče. Eterično ulje naranče djeluje kao dobar antiseptik tako što spriječava razmnožavanje bakterija i virusa te time smanjuje bol grla.

Također, za spriječavanje usnih ranica, upotrijebite narančino ulje za ispiranje ustiju.

Imate li problema s kožom prepunom akna i prištića te s prekomjernim lučenjem sebuma, odlučite se za narančino ulje. Razlog tome je što pomaže kontrolirati lučenje žlijezda lojnica pa je koža zato zdravija i ljepša.

Isto tako, vrlo je preporučljivo i kod suhe i ispucane kože jer potiče stvaranje kolagena i djeluje vrlo učinkovito na cirkulaciju.

Ulje slatke naranče se pokazalo odlično i kod detoksikacije organizma. Pročišćava bubrege, mokraćne puteve i limfni sustav te tako djeluje kao diuretik.

Upravo zbog toga, izbacije različite toksine iz organizma poput žućnog kamenca, viška soli, želučane i mokraćne kisleine.

Osim što je dobar za izgradnju novih i zdravih stanica kože, eterično ulje naranče se koristi i za uklanjanje celulita.

Da biste imali kožu koja na sebi nema niti malo celulita, svakodnevno koristite eterično ulje naranče i to navečer i ujutro.

Već nakon nekoliko primjena, osjetiti ćete znatnu promjenu u izgledu kože i o čvrstoći kože koja neće biti s grudicama već će biti vidljivo ljepša i ravnija.

Autor: A.B: Foto: ardni/Shutterstock