Ulična moda

ulicna-moda

Svake sezone dolaze nam novi modni trendovi. To je jasan pokazatelj koliko se zapravo vremena mijenjaju, a zajedno s njima i naši ukusi. Često nam se dogodi da nakon duljeg vremena pogledamo u kut našeg ormara, nađemo starije stvari i nije nam jasno kako smo nekad to uopće mogli nositi. Da, ukusi nam se mijenjaju nevjerojatnom brzinom.

Razlog za to činjenica je jakih utjecaja svjetskih modnih dizajnera i kuća koje nas redovno uvjeravaju što je lijepo i in, a što je out. Putem malih ekrana i modnih revija lako se informiramo. Međutim, mediji nisu jedini mogući uvid u najnoviju modu i popularne krpice. Sve češće na ulicama viđamo posebne odjevne kombinacije i modne trendove. Njih drugim imenom nazivamo uličnom modom.

Zasigurno vam se nebrojeno puta dogodilo da ste na ulici sreli djevojku sa lijepim hlačama, frizurom ili najnovijom torbom. Odmah ste je poželjeli nabaviti i sami. Imali ste jednostavnu priliku vidjeti kako određeni odjevni predmet ili modni dodatak izgledaju na nečijem tijelu. Svidjelo vam se i čim vam je došla prva plaća, otišli ste u trgovinu te sebi kupili jedan primjerak.

Na brojnim internetskim stranicama svakog dana izlaze nove fotografije lijepo odjevenih djevojaka na ulici. Uz svaku sliku, stoji opis koji dodatno opisuje sam modni dodatak ili predmet, te komentar stilista. Ne postoji djevojka koja se ne bi, barem jednom htjela naći na takvoj galeriji.

Zanimljivo je kako putem ovakve mode možemo vidjeti sličnosti i razlike modnih kombinacija na hrvatskim ulicama, te onim svjetskim. Često se odjevne kombinacije znatno razlikuju jer su Pariz, London ili Milano mnogo veće modne prijestolnice. Međutim, ovakve fotogalerije korisni su savjeti našim trendsetericama kako i što odjenuti. Ulična moda sve je popularnija pa sljedeći put kad izađete iz kuće, obavezno obratite pažnju nalazi li se negdje u vašoj blizini kakav znatiželjni fotoaparat.

Autor: D.Š. Foto: Aleshyn_Andrei/Shutterstock