Ukrasi za Uskrs

ukras za uskrs

Uskrs je vrijeme koje provodimo s najbližima, a kako bi vaš životni prostor izgledao lijepo za taj poseban dan važno je da ga ukrasite na poseban način. Uskrs zaista može biti zabavan, ne mora se sastojati samo od pisanica kojima ćete razveseliti one najmlađe nego i od mnogih drugih ukrasa.

Kako bi i ovaj blagdan osim Božića učinili zabavnijim, vrijeme je da se okušate u zanimljivim metodama koje će vam pomoći da ukrasite svoj dom. Važno je samo upotrijebiti malo mašte i za tren oka ćete imati vrhunsku dekoraciju.

Ako želite imati najbolju dekoraciju važno je da nabavite sve potrebno kako bi napravili posebne ukrase. Jeste li čuli za piliće od jaja? Vaši najmlađi će se posebno razveseliti ukrasima koji ih podsjećaju na slatke male životinje, pa tako i pilićima.

U nastavku pogledajte video kako napraviti piliće od jaja.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • mrkva
  • mladi luk
  • tvrdo kuhana jaja

Prvo trebate skuhati dva jaja i potom iz jednog izvaditi žumanjak. Na drugom jajetu je potrebno odrezati vrh bjelanjka, a na izvađenom žumanjku napraviti kljun uz pomoć mladog luka i oči od mrkve.

Žutanjak koji ste izvadili stavite na ostatak bjelanjka kako bi se pile moglo vidjeti. Za kraj na pile stavite kapu od bjelanjka koju ste prethodno odrezali. Sada će vaši mališani imati simpatične ukrase.

Pilići od jaja su zaista zanimljivi, ali postoje i druge urnebesne dekoracije koje će Uskrs učiniti još zanimljivijim. Zeko torbica je još jedan ukras za Uskrs uz čiju će se pripremu veseliti ne samo djeca nego i odrasli. Umjesto da kupite već gotovi proizvod pokušajte sami napraviti torbicu.

Pogledajte video koji će vam pomoći kako da napravite simpatični mali ukras.

Za torbicu su vam potrebni:

  • škare i klamerica
  • satenska trakica
  • list papira
  • tri papirnata tanjura
  • bijela vata

Prislonite rub od dva papirnata tanjura, iscrtajte rubove i odrežite škarama zaobljeni dio tanjura. Isto ponovite s trećim tanjurom kako bi dobili dva odvojena dijela, a koji će predstavljati uši.

Okrenite tanjure prednjim stranama jedan prema drugom i učvrstite ih klamericom. Na rubove koje ste odrezali zalijepite trokutiće od ružičastog papira. Klamericom pričvrstite odrezane rubove na vrh gornjeg tanjura.

Crni i bijeli papir iskoristite kako bi izrezali oči za zeku. Na središnji dio tanjura zalijepite njušku i oči. Zube nacrtajte crnim flomasterom i probušite dvije rupice kako bi provukli rozu trakicu.

Jaja su zbog svog oblika najbolja za bojanje i izradu raznih ukrasa. Na uskršnjim se jajima mogu pronaći brojni motivi, ornamenti te uzorci. Simbol trokuta koji se može vidjeti na pojedinim pisanicama prestavlja Presveto Trojstvo, točke suze Blažene Djevice Marije, a spirala vječnost. Jeste li se već odlučili za ukras?

Autor: S.Š., Foto: greschoj/freeimages