Ublažite crvenilo očiju

žena sa smeđim sjenilom
Žena sa smeđim sjenilom, Foto: Malyugin/Shutterstock

Vratili ste se nakon tulumarenja i primjetili kako vaše oči izgledaju više kao oči vampira nego normalnog čovjeka. No kako ne biste mislili da se to samo događa u spomenutom trenutku, do pojave crvenila može isto tako doći i kao rezultat upalnog procesa tanke sluznice koja pokriva prednji dio oka, bjeloočnice. Upala spojnice ili konjuktivitis stanje je s kojim se sve više ljudi suočava.

Pored ubočajenih medicinskih preparata postoje i drugi načini kako možete ublažiti crvenu boju. Treba napomenuti kako liječenje najviše ovisi o tome zbog čega je došlo do određene pojave.

Ako je u pitanju preveliko naprezanje oka, ili možda blaža alergijska reakcija na neki od kozmetičkih proizvoda, ublažavanju možete pristupiti pomoću kamilice i mente. Uzmite 2 vrećice čaja od kamilice te 2 vrećice čaja od mente i sve prelijte vrućom vodom.

Uzmite malo vate, pričekajte da se ohladi i umočite u čaj. Stavite preko kapka i držite barem 20 minuta. Pomoći vam isto tako može i bijela olovka za oči. Ne samo što ćete na taj način ublažiti crvenilo nego ćete ujedno svojim očima dati prirodniji ton.

U ovom slučaju možete postupiti na taj način samo ako se radi o iziritiranom oku zbog prevelikog napora, a ne zbog alergijskih reakcija te potencijalne upale oka. Tada se svakako treba obratiti doktoru koji će propisati određene lijekove.

Crvenilo se može sakriti stavljanjem sjenila iste boje kao što su i vaše oči. Najbolja su mat sjenila, upravo iz razloga jer će na jedan diskretan način skrenuti pozornost na samu boju. Kada se ujutro probudite i primjetite tu neugodnu boju, uzmite sjenilo i sakrijte ono što vas smeta.

Biljka komorač poznata je kao aromatična biljka koja se najviše koristi kao začin u svrhu pripreme brojnih slasnih jela. Osim toga iznimno je korisna i kao sredstvo koje pomaže ublažavanju crvenila oka.

Pokušajte nabaviti prirodni komorač koji se ne nalazi u filter vrečici, jer će učinak biti još bolji. Uzmite veću žlicu i stavite u 2 dcl vruće vode. Kada se čaj ohladi umijte se nekoliko puta i vaše će crvenilo polako nestati.

Autor: S.Š. Foto: Malyugin/Shutterstock