Tumačenje snova

tumačenje snova
Tumačenje snova, Foto: Sergey Nivens

Kako biste lakše mogli protumačiti snove potrebna su vam osnovna znanja i neki tumač snova. Porijeklo snova koje je stvar kolektivnog ili individualnog naslijeđa. Preko snova zaranjate u duboko more u potrazi za smislom i sveukupnim životom. Ponekad se govori da su naši snovi most između nagona i svijesti. Oni su dnevni ostatak vizualnih događaja iz prethodnog dana i ranijih događaja.

Svi proživljeni događaji i trenuci pretvaraju se u snove, koji su psihološki fenomeni do kojih dolazi za vrijeme spavanja kada je um sasvim neopterećen stvarnom percepcijom.

Sanjarica je knjiga koja sadrži skup pisanih tumačenja, ali ipak treba uzeti u obzir da njih ne možete svjesno naručiti kako biste ih sanjali, ali postoje metode i tehnike kako da oni budu ugodni i pozitivni.

Sanjamo cijeli život, od najranije mladosti pa sve do kraja života. U snovima se potpuno opuštamo u avanture za koje u svjesnom stanju nemamo hrabrosti, jer smo pod utjecajem vanjskih, ili unutarnjih ograničavajućih faktora.

Mnogi od nas su nezadovoljni svojim životom i zato kroz snove nadoknađujemo skrivene želje. Potiskivanjem naših misli dolazimo do situacije da to prelazi u nesvjesno i vraća nam se kroz doživljaje i poruke iz sna. San nas poziva na igru, jer san je igra kao što je i život igra koju mi obično preozbiljno shvaćamo.

San je potreban radi uspostave psihološke i biološke ravnoteže, a odsustvo snova ili, njihovo zanemarivanje dovodi do psihološke neravnoteže. Radi lašeg proučavanja u stanovita etnološka, parapsihološka i psihoanalitička istraživanja razvrstala su snove u stanovit broj kategorija.

San kao proročanstvo smatra se da je podrijetlo tih snova u nekoj nebeskoj sili. Snovi o latentnim sklonostima su snovi u kojima izlaze naše latentne sklonosti poput homoseksualnosti, mazohizma…

Snovi straha su snovi u kojima osvješćujemo svoje strahove npr. od gubitka voljene osobe, strah od mraka, strah od smrti itd. Regresivni snovi su snovi u kojima pokušavamo razriješiti ono što izbjegavamo u budnom stanju.

Erotski snovi su snovi koji donose seksualno zadovoljenje, ili zadovoljenje tajnih sklonosti. Kreativni san je san koji donosi rješenje teško rješivog problema. Mnogi veliki pronalasci i otkrića proizašli su iz takvih snova.

Intuitivni san je san koji nam otkriva ono što duboko u sebi znamo, ali iz nekih razloga ne govorimo to u javnosti. San predviđanja je san kojim predviđamo događaje u budućnosti. Inicijacijski san čarobnjaka, šamana, je san kojim oni ulaze u drugi svijet, drugu stvarnost i tu dobivaju obavijest. Telepatski san je san kojim uspostavljamo vezu s poznatima i nepoznatima na daljinu.

Moramo spomenuti da u skupinu snova spadaju i noćne more koje su posljedica strahova, neugodnih proživljenih trenutaka i negativnih misli pojedinca.

Više o tumačenju snova saznajte na www.savjetnica.com!

Autor: T.P. Foto: Sergey Nivens