Trikovi za zdravu kožu

njega tijela

Kako imati lijepu i zdravu kožu? Osim što se morate kloniti štetnog dima cigarete, isto tako morate izbjegavati opasno UV zračenje te spavati između 6 i 8 sati svaku noć. Sve su to smjernice koje vam mogu pomoći, a pored njih postoji još nekoliko trikova za zdravu kožu.

Koža je važna jer štiti od puno toga, a između ostalog od štetnih sunčevih zraka, hladnoće, dehidracije, bakterija i raznih povreda. Zato je potrebno voditi računa o njenoj zaštiti kako bi uvijek bila ne samo zdrava nego i lijepa.

Kožda je organ koji se mijenja s vremenom, pa tako u zrelijoj fazi života ona postaje tanja i manje elsatična zbog čega se pojavljuju bore. Dolazak bora se može odgoditi i ublažiti uz pomoć pravilne njega za čiji početak nikada nije prerano.

Kvalitetne hidratantne kreme i zdravi način života vaša su garancija da ćete imati kožu bez crvenila, akni i drugih neuglednih pojava. Zdrav način života se odnosi na unos namirnica koje u sebi imaju sve ključne sastojke. Kako bi bili zadovoljni svojim izgledom ne smijete zaboraviti na prirodne metode.

One za razliku od krema koje kupujete u dućanima, u sebi imaju sve prirodne sastojke bez imalo kemije. Kako bi ustanovili da vam je koža suha i da joj je potrebno mnogo njege, nastojte se počešati po određenom mjestu i ako nakon toga ostane bijeli trag, znači da vam je koža suha.

Grubu i suhu kožu možete tretirati uz pomoć grejpfruta. Napravite piling i zatim tamo gdje mislite da je potrebno prislonite grejpfrut i držite ga barem deset minuta. Kiselina će vam pomoći dodatno izgladiti kožu.

Nastojte u svoju pehranu ubaciti puno bijelog luka. On oblikuje antioksidansima, a ćelije kože tretirane bijelim lukom imat će sedam puta duži vijek trajanja od onih uzgojenih u standardnoj kulturi.

Kako bi bili lijepi i mogli se ponositi svojim tijelom, izbjegavajte dugotrajno tuširanje vrućom ili toplom vodom. Neka tuširanje ne traje duže od deset minuta jer se u protivnom uklanja zaštitni masni sloj kože. Iskoristite jedan od trikova i osjećajte se bolje u svom tijelu.

Autor: S.Š., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock