Trikovi za ubrzanje metabolizma

trikovi za ubrzanje metabolizma

Put do savršene linije bez viška kilograma uključuje puno truda, volje i discipline. Bilo da ste se odlučili za dijetu ili neku drugu metodu mršavljenja, treba biti uporan i dosljedan. Jedan od načina mršavljenja uključuje i metabolizam i zato je dobro znati koji sve metode postoje za ubrzanje metabolizma.

Mnogo je načina kako možete ubrzati metabolizam, a među njima je i unos određenih namirnica koje obiluju potrebnim vitaminima i mineralima. Savjetuje se konzumacija ananasa zahvaljujući bromelainu. Upravo on omogućuje razgradnju hranjivih tvari koje će organizam kasnije iskoristiti za energiju.

Osim ananasa metabolizam možete ubrzati ako pijete zeleni čaj, puno vode i koncentrirate se na ljutu hranu, koja ubrzava krvotok i potiče na znojenje.

Ubrzanje metabolizma moguće je i uz pomoć treninga. To je još jedan dokaz koliko je vježbanje zdravo i kako bi svaki čovjek pored zdravog načina prehrane, trebao paziti da se dovoljno kreće, bilo da se radi o vježbama u teretani ili uobičajenim šetnjama s dragim ljudima.

Trening za ubrzanje metabolizma podrazumijeva vježbe snage u kombinaciji s kardio vježbama. Lezite na podlogu i duboko udahnite. Koljena trebaju biti savijena, a leđa ravna. Krenite s podizanjem zdjelice tako što ćete ju podignutu držati nekoliko sekundi i nakon toga spustiti. Vježbu za početak možete ponoviti deset puta, a s vremenom povećavati broj podizanja i izdržaja.

Trikovi za ubrzanje metabolizma uključuju i konkretan te obilan doručak. Za jutarnji se obrok možete počastiti kuhanim ili pečenim jajima, budući da doručak koji sadrži masnoće ubrzava metabolizam za razliku od dijetalnog obroka.

Metabolizam nije moguće ubrzati ako ne pijete dovoljno zelenog čaja. Istraživanja su pokazala da svi oni koju su svaki dan pili između dvije i tri šalice čaja, brže su izgubili višak kilograma od onih koji su se držali uobičajene dijete.

Treba piti puno vode, a nije loše ni ako popijete šalicu kave. Kofein se pokazao još jednim saveznikom kada je u pitanju ubrzanje metabolizma. Važno je ne pretjerivati jer nije dobro ni previše kofeina, a pogotovo ne u kasnijim terminima kada neki zbog toga imaju problema sa spavanjem.

Pronađite omiljeni trik za ubrzanje metabolizma i vrlo brzo će doći i rezultati, a s njima i veće samopouzdanje.

Autor: S.Š., Foto: sheff/Shutterstock