Trikovi za lijepe usne

lijepe usne

Svaki vaš osmijeh znači puno, a pogotovo kada svima pokažete kako lijepe usne imate. Za prekrasan izgled je važno da vodite računa o zdravom načinu života te da izbjegavate sve loše navike. Pored zdravih navika važno je i da pazite na njegu svog lica.

Njega lica podrazumijeva upotrebu kvalitetnih preparata koji će vam pomoći sačuvati kožu zdravom i mladom. Osim pravih kozmetičkih preparata potrebno je i da svaki dan pazite na jutarnju i večernju njegu lica. Obje aktivnosti su neophodne kako bi vam lice uvijek izgledalo svježe, a ne umorno i bez akni te drugih neugodnih pojava.

Vaše lice traži samo najbolje, a kako bi šminka mogla istaknuti sve prednosti koje ima, morate paziti da ste prije toga obavili njegu te očistili lice od prljavštine. Prilikom njege ne smijete zaboraviti i na svoje usne.

Njih ćete dodatno uljepšati ružem, sjajilom te olovkom za usne. Ali što je s njegom usana? Kako bi imali lijepe usne ne morate posezati duboko u svoj novčanik nego samo provjeriti što već imate u svom kućanstvu. Savršeni melem ili balzam za usne možete napraviti i sami.

Slijedi nekoliko korisnih savjeta kako možete njegovati usne. Ne zaboravite na ljekovita ulja koja će vašim usnama pružiti dovoljnu količinu vitamina te na med koji je potreban zbog svojih antibakterijskih svojstava. Oba sastojka će zaštititi vaše usne od bilo kakvog negativnog vanjskog utjecaja.

Pokušajte povremeno na usne nanijeti malo meda kako bi im pružili dovoljno vlažnosti nakon čega će biti obogaćene vitaminima.

Imate li problema sa osjetljivim usnama? Za vas je onda kao stvoren piling od šećera. Nakapajte nekoliko kapi maslinovog ulja i pomiješajte s 3 žlice smeđeg šećera. Smjesi dodajte i pola žlice meda te sve dobro pomiješajte.

Kada ste završili ostavite smjesu u hladnjaku i izvadite nakon nekoliko minuta. Nanesite domaću kremu na usne i zatim isperite u mlakoj vodi. Bilo bi dobro kada bi ovaj tretman napravili jednom tjedno. Ne zaboravite da šminka nije dovoljna. Prije ruža ili sjajila važno je da usne nahranite potrebnim vitaminima.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock