Trikovi za glatke noge

glatke noge

Želite imati lijepe i glatke noge? Onda niste jedini jer upravo je to želja mnogih žena, a najviše tijekom ljetnih mjeseci kada se nose kratke haljine ili kratke hlače. Bez obzira na godišnje doba, jesen, ljeto, zimu ili proljeće, očito je kako je ova potreba vječna.

Svaki put kada odlučite odjenuti suknju iznad ili ispod koljena ili vječne kapri hlače te elegantnu kratku haljinu, potrebno je noge izložiti tretmanu kako bi bile lijepe i glatke, a da vi pritom ne osjećate neugodu jer vam je na pojedinim mjestima zalutala dlačica.

Ali nisu samo dlačice problem. Ako se njezi kože ne pristupa kako treba moguće je da će svaki put nakon depilacije ili epilacije koža pretrpjeti šok nakon kojeg ćete se morati boriti s uraslim dlačicama, crvenilom kože i ostalim iritacijama.

Iako su noge najviše glatke nakon depilacije očito je kako je puno onih koji ipak posežu za britvicama, bilo zbog toga što ne žele odlaziti u kozmetički salon na tretman ili zato što su previše osjetljivi na bol. Upravo zbog ovih razloga popularnost za britvicama nije pala, a upravo su one razlog mnogim problemima koji nastaju nakon uklanjanja dlačica.

Kako bi izbjeli tegobe nakon brijanja bilo bi dobro da prije brijanja napravite piling kako bi koža bila glatka. Uvijek koristite britvice s pomičnom glavom i s puno oštrica kako bi noge što bolje obrijali.

Brijanje ostavite za nakon tuširanja jer će vam koža tada biti mekša. Pazite da su vam mišići pritom opušteni. Kada ste završili nije dobro trljati ručnikom područja s kojih ste uklonili dlake nego lagano pritisnuti i to sve kako bi izbjegli iritaciju kože.

Čim ste završili s brijanjem namažite kožu mlijekom ili uljem dok su pore još otvorene. Svatko može imati glatke noge bez obzira za koju se metodu odlučili, brijanje ili depilacija. Važno je da na kraju tretmana koži pružite adekvatnu njegu s odgovarajućim preparatima.

Autor: S.Š., Foto: dean bertoncelj/Shutterstock