Tretmani lica i tijela kisikom

lijepa i mlada koža
Lijepa i mlada koža. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Riječ kisik eng. oxygen dolazi od dvije grčke riječi spojene zajedno, oxys u značenju kiselina ili oštro i zatim gonos proizvođač. U vrijeme imenovanja smatralo se da je on nužan elemenat kod svih kiselina i tako je i dobio ime. On je apsolutno nužan za sve procese u organizmu.

Oduzmite stanici kisik i što se događa? Ona umire. Starenje i razvoj bolesti zajedno sa smanjenim udjelom vode istodobno su direktno povezani i sa slabijim prijenosom kisika do svake stanice. Stoga se hiperbarične komore u kojima se povečava razina kisika koriste u raznim granama medicine kako bi se izliječile razne bolesti.

Što on čini u našem tijelu? On je svakako odgovoran za sve metaboličke procese. Bez kisika ljudsko tijelo može preživjeti maksimalno nekoliko minuta prije no što u njemu započne kaskadna reakcija koja će naposlijetku dovesti do tragičnog ishoda. Usporedivo s time zanimljivo je napomenuti da čovjek bez hrane može i do 70 dana.

Padom količine kiska u stanicama opada i njihova spodobnost regeneracije i proiozvodnje novog kolagena. Time koža dobiva sivkast i star izgled i na njoj se stvaraju bore. Uređaj kojim se provodi tretman nastao je kao posljedica želje da se načini hiperbarična komora koja će se moći lokalno primjenjivati.

Kisik se koristi u koncentraciji do čak 95% i kombinira se zajedno sa metodama abrazije i štrcanja kako bi se dobio najbolji rezultata. Abrazija mu pomaže da direktno dopre do svih slojeva kože. Istodobno sa kisikom ulaze i razne aktivne tvari. Za razliku od mnogo tretmana ovaj kisikom ne ostavlja nikakve posljedice. Također nećete osjećati nikakvu nelagodu.

Tretman se izvodi tako da je prvi dio u kombinaciji sa abrazijom kako bi kisik prodro duboko, zatim se koža bombardira ponovo kisikom, ako da se radi masaža kako bi dodatno zabljesnula i kasnije se još stavljaju razne prirodne maske i kure. Crvenila ni natečenosti nema. Već nakon prvog tretmana vide se pomaci. Koža je vidno osvježena, pomlađena i revitalizirana.

Također ako ste izgorili i koža vam je vidno suha i oštećena ovo je možda najbolji trtman koji joj možete priuštiti. Tretman se može koristiti i u tretiranju problematične kože kao i za reduciranje stresa i opuštanje. Uzmite jedan dan za sebe i priuštite si jedno lijepo i ugodno popodne.

 Autor: L.K.  Foto: Valua Vitaly/Shutterstock