Tretman ekstenzije trepavica

računanje plodnih dana
Kako izračunati plodne dane, Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Duge, lijepe i pune volumena trepavice, želja su svake žene. One čine oči većina, istaknutijima i otvorenijima, a uz takve trepavice, gotovo da i nije potrebna neka druga šminka. No, ako nemate takve trepavice, ništa nije izgubljeno. Lijepe i velike oči mogu se postići ekstenzijama trepavica.

Što su ekstenzije trepavica

Ekstenzije trepavica zapravo su umjetne parcijalne trepavice koje se lijepe polutrajnim ljepilom na prirodne trepavice. Takve, umjetne trepavice, mogu biti od različitih materijala, a najčešće su svilene, plastične ili prirodne. O materijalu ovisi i cijena. Plastične trepavice su najjeftinije i prikladne su za kratka nošenja, svilene imaju veći volumen i izgledaju prirodnije dok su najskuplje one od prirodnog materijala koje daju definitivno najbolji izgled. Ako se pitate od kojeg su točno materijala prirodne trepavice, važno je spomenuti da za njihovu skupljanje nije nastradala niti jedna životinja. Naime, one se skidaju češljanjem sa životinja kao što su vjeverice. Dolaze i u različitim dužinama pa tako obično možete odabrati one od 6 do 18 milimetara, ovisno od onoga što vam odgovara.

Ugradnja ekstenzija trepavica

Ekstenzije trepavica daju trepavicama volumen i dužinu, a kako biste zadržali prirodan izgled nikada nemojte stavljati one duže od 2 do 3 milimetara od vaših prirodnih trepavica. U protivnom biste mogli postići pomalo umjetni izgled. Svaka trepavica, kao i kod naših prirodnih trepavica, ima svoj vijek trajanja. Umjetne trepavice traju 3 do 4 tjedna, nakon čega bi svaka od njih trebala otpasti. Stoga, želite li izgledati uredno, trebat ćete svaka 2 do 4 tjedna posjetiti kozmetički salon i obnoviti trepavice. Prosječna cijena ugradnje trepavica je od 200 do 800 kuna, dok ćete za njihovu dopunu trebati izdvojiti od 150 do 350 kuna.

Ekstenzije će ostati na vašim očima i kod kupanja i umivanja te skidanja šminke, a jedino na što trebate pripaziti je to da ne skidati šminku s očiju s proizvodima koji sadrže ulje, jer ljepilo na njega nije otporno.

Ljepilo koje se koristi prilikom ugradnje trepavica ne može oštetiti vaše prirodne trepavice, a jedino što se može dogoditi je to da umjetna trepavica bude preteška za prirodnu trepavicu pa je tada ošteti. Može se dogoditi i alergija na ljepilo pa se prije upotrebe preporučuje napraviti test na koži.

Tretman ugradnje trepavica

Cijeli tretman ugradnje trepavica traje od sat i pol do dva sata. Stoga, pripremite se na to da ćete dva sata ležati i većinom žmiriti. Kozmetičarka prvo dobro mora ukloniti svu šminku s očiju. Preporučuje se da 24 sata prije tretmana ne nosite šminku. Nakon toga, osigura se područje ispod donjih trepavica bijelim flasterom. Tada počinje ugradnja. Kozmetičarka u dogovoru s vama lijepi po jednu ili više trepavica na vaše prirodne trepavice, a potom ih raščešljava. Na kraju tretmana uklanja se flaster ispod očiju te ćete provjeriti je li s trepavicama sve u redu. Ako vas neka trepavica žulja ili vam nešto smeta, ona će odmah biti zamijenjena. Nakon tretmana ne preporučuje se 24 sata izlagati vodi i suncu jer se tada ljepilo još uvijek suši do kraja.

Njega umjetnih trepavica

Ekstenzije trepavica moraju se svakodnevno njegovati kako se ne bi zaprljale i uzrokovale infekciju. Preporučuje se da ih njegujete dječjim šamponom i nekoliko puta na dan češljate. Trepavice se mogu mazati maskarom koja ne sadrži ulja i nije vodootporna, ali to neće biti potrebno. Osim toga, tada postoji mogućnost da ih prije počupate ili da one otpadnu.

Ekstenzije trepavice odlične su za one žene koje nemaju puno vremena za šminkanje jer oči će vam izgledati lijepo i bez šminkanja. Uz ekstenzije trepavica bit će dovoljna blaga podloga i ruž za usne. Svakako ih isprobajte, ako već ne za svaki dan, idealna prilika su neki posebni trenuci, ali i ljeto, jer ćete moći roniti i kupati se bez straha da će vam se razmazati maskara.

Autor: M.L., Foto: claires/Shutterstock