Trendovi vjenčanja za 2016.

prstenje za vjenčanje

U 2015. godini mogli smo vidjeti popularnost različitih haljina za djeveruše, bukete koji su sadržavali samo jedan cvijet i eklektičnu hranu koja je bila ponuđena gostima. 2015. godina je bila velika godina za organizaciju velikog dana – vjenčanja i kako započinjemo novu kalendarsku godinu ne možemo se ne zapitati koji su to trendovi vjenčanja koji će obilježiti 2016.

Dakle, čime će mladenci biti opsjednuti i morati imati na svom vjenčanju u 2016? Donosimo 9 trendova koji bi mogli biti pri vrhu organizacije vjenčanja u 2016.

Zbogom cvijeću

Možda će se neki mladenci i dalje odlučiti za cvjetne dekoracije, ali mnogi parovi će tradicionalne cvjetne bukete zamijeniti zelenim dekoracijama, i, pa mogli bismo, reći zelenilom. Budite spremni vidjeti mnoštvo čuvarkuća, eukaliptusa, lišća limuna, paprati i poljskog cvijeća koji iskaču iz dekoracija na stolovima i mladenkinog buketa.

Moderna djeveruše

Sada kada su se mladenke prihvatile trend različitosti haljina njihovih djeveruša, ove godine očekujemo vidjeti pojavu dvodijelnih komada koji su ekstremno postali popularni u svijetu mode. Vidjet ćemo kratke suknje, duge suknje, pa čak i hlače u paru s kratkim i zanimljivim gornjim dijelovima (crop-top).

Povratak tila

Da, jedan od naših omiljenih tkanina će napraviti veliki povratak! U 2016, vidjet ćemo puno mladenki koje se odlučuju za haljine i suknje rađene od tila. Iako smatramo da će se čipka zadržati i u 2016. til će biti prisutan u bilo kojem dijelu, od ukrasa za crkvu do podsuknje vjenčanice.

Vremenski duže trajanje vjenčanja

Mladenke žele da im trenutak traje što duže i ne ograničavaju se više na svečanost za samo jednu noć. U 2016. ćemo moći vidjeti vjenčanja i svečanosti koja će trajati većinu vikenda.

Neobične stolne dekoracije

U 2016, mladenci će napraviti korak dalje sa stolnim dekoracijama. Umjesto klasičnih stolnih cvjetnih dekoracija i buketa, oni će se odlučiti za zanosne viseće dekoracije i duge vijence preko stolova.

Dugi stolovi s hranom

Vjenčanje sa seoskom tematikom i štalama ima rastuću bazu obožavatelja, a ove godine jedva čekamo da vidimo što će nam ova tema ponuditi. Dugi stolovi prepuni hrane i više “obiteljsko druženje” umjesto tradicionalno posluženog ručka ili večere.

Smiješni video snimci

Parovi će umjesto klasične foto montaže biti kreativniji i snimati smiješne video snimke koje će prikazivati svojim gostima u videozapisima. Trend je pokrenut s parom koji je njihovu ljubavnu priču pripremio u stilu TV showa. Očekujemo jednako tako genijalne ideje i u 2016.

Ne tradicionalni prvi plesovi

Mladenci se neće bojati prekršiti pravila u prvom plesu. Očekujemo vidjeti više neočekivanih izbora pjesama, kreativnih koreografija i uključenja drugih članova obitelji poput djedova i baka, braće i sestara, i bliskih rođaka koji sudjeluju u plesnim koreografijama sretnog para.

Personalizirani i intimni darovi za goste

Parovi preskaču odabir klasičnih darova za goste i odabiru domaće keksiće spakirane u predivan celofan s porukama, personalizirane foto poklone i ručno pisane bilješke i poruke. Bolje od bombona spremljenih u malene vrećice, zar ne?

Autor: Maja Zajačko Savanović, Foto: Andre Blais/Shutterstock

Zovem se Maja. Blogerica sam i urednica portala Moderna Vjenčanja. Počela sam s pisanjem prije par godina kao član tima poznatih organizatorica vjenčanja i blogerica. Pišem za poznate strane blogove kao što su WedMePretty, Green Bride Guide i Wedding Lovely. Danas imam svoj blog, redovito sudjelujem u raspravama i razgovorima poznatih blogerica o vjenčanjima, intervjuiram slavne dizajnere i fotografe i pišem kolumnu u hrvatskoj inačici časopisa Perfect Wedding. Volim pisati razne savjete koji će mladencima olakšati organizaciju vjenčanja. Obožavam sva vjenčanja i svakodnevno pretražujem blogove i Pinterest u potrazi za jedinstvenim i novim trendovima i idejama mladenaca.