Trend za zimu

punđa

Ove zime u trendu nisu u pravom planu zimske kape. Iako zimi najčešće koristimo razne ukrasne kape koje nas štite od hladnoće, ove zime nosi se lijepa i njegovana kosa! Trend lijepe kose, bilo da je ona ravna, kovrčava ili blago valovita, zaokružuju ogrlice i tijara. Sve ovo glavni je hit zime!

Njegovana i lijepo oblikovana kosa zimski je trend. To znači da morate poraditi na kvalitetni vaše kose, lijepo je oblikovati šišanjem, tako da ona dobije formu. Uz to naglasite njezinu boju, neka ona uvijek bude svježe obojena ili osjenčana pramenovima.

Što se tiče frizure, zavisno od toga gdje ste se uputili i kakvu odjeću nosite, kosa može biti blago valovita, kovrčava ili podignuta u punđu. Naglasak je na neobveznoj i neformalnoj punđi koju podignite i ispustite namjerno par pramenova sa strane. Možete ih još blago nakovrčati figarom. Nikako nemojte punđu zavezati strogo i uz to upotrijebiti velike količine laka jer ćete time postići kontra efekt. Glamurozne hollywoodske glumice biraju ovu punđu kada žele zablistati na crvenom tepihu pa tako ona može biti i vaš izbor za posebne prilike.

Kosu uvijek redovito njegujte i bojite, neka ona bude lijepa i čista. Trend zime su ombre pramenovi čija se popularnost zadržala i dalje. Želite da vam kosa zablista, obojite je ovom tehnikom. Kod ombre pramenova radi se o kosi tamnijoj pri vrhu glave ili pri tjemenu, dok su joj krajevi svjetliji. Poigrajte se i balayage tehnikom koja će vašoj kosi dati lijep prošaran izgled pramenova, dobit ćete dojam kao da je obasjana suncem. Ovom tehnikom može se obojiti i jako tamna kosa pa ne posustajte ako imate tamne nijanse kose. Balayage tehniku bojanja kose biraju Jessica Alba, Gisele Bundchen i mnoge druge.

Što se tiče nakita u kosi, trend za zimu su njegovi veliki komadi. Velike komade ogrlica koje su se nosile ovo ljeto možete doraditi i time i sami napraviti nakit za kosu. Trend je sve što sjaji pa se orijentirajte na velike komade sjajnog nakita u kosi i broševa na haljinama. Još ako posjedujte vintage primjerak ovakvog nakita bit će sigurno u trendu! Podignite neuredno kosu i zataknite u nju veliku tijaru!

Na kraju, ali ne i manje bitno, važno je da kosi pružite adekvatnu njegu. Posvetite pozornost hranjivim maskama, pakunzima i regeneratorima. Pošpricajte kosu sredstvom za sjaj, ukrasite je nakitom i bit ćete spremni za zimu!

Autor: M.L., Foto: Serg Zastavkin/Shutterstock