Tople čizme s krznom

čizme s eko krznom

Toplije mjesece smo ostavili iza nas i vrijeme je da iz bespuća ormarića za cipele iznova izvučemo omiljenu obuću za ove hladnije dane. Napokon možemo ostaviti po strani balerinke i tanke cipelice i uskočiti u čizme. One su najbolji odabir kada udare jesenske kiše ili zima pokaže oštre zube.

Nikako nemojte kupovati čizme sudeći ih po estetskim kvalitetama. Mnogo je bitnije da vam je toplo i da vam ne prolazi dan u šljapkanju gradom. Stoga obratite pažnju prvenstveno na kvalitetu i nemojte se ustručavati izdvojiti malo više novca za kvalitetne čizme.

Dostupne su u svakojakim bojama i modelima, no prave tople čizme trebale bi biti one s krznom. Tako je i počeo put cipela. One prve su bile samo komadi životinjske kože i krzna grubo omotani trakama oko stopala kako bi ih štitile od vanjskih utjecaja.

Današnje čizme su daleko odmakle od ovih prvih nespretnih pokušaja. Izrađene su od kvalitetnih i izdržljivih materijala kako bi nam pružile najbolje performanse. No koje izabrati kada nas zovu s polica. Odabir s kojim nikako nećete pogriješiti su svakako čizme s krznom. Kupujete li zimske čizme tada se pobrinite da je čitava čizma obložena tankim slojem krzna, a na onim jesenskima ono može poslužiti samo kao ukras.

Krzno je svakako tabu tema i svaka od vas je slobodna ravnati se ovdje po svojoj savjesti. Kako je tekstilna industrija napredovala tako su razvijene i mnoge sjajne varijacije eko krzna tj. sintetičih materijala koji sasvim nalikuju pravom krznu. Na taj način ćete znati da ni jedna životinja nije stradala kako biste vi mogli utopliti svoja stopala. Još jedan plus eko krzna je svakako cijena i jedne ovakve čizme neće značiti da taj mjesec morate birati između njih i plaćanja stanarine.

Iskombinirajte ih s čime želite. Tajice, lijepa suknja, kožna jakna ili možda uske traperice ili kožne hlače s čipkastom košuljom i mekim kaputićem…  izbor je na vama. Želimo vam ugodan i lak korak i da suhih nogu stignete tamo gdje ste naumile.

Autor:L.K., Foto: Lana K/Shutterstock