Tople boje na licu

topli make-up
Topli make-up, Foto: Seprimor/Shutterstock

Svaka žena u svojoj torbici ima barem jedan komad kozmetike bez kojeg nikako ne može. Jednoj ženi to predstavlja maskara, drugoj korektor, a trećoj crveni ruž. Bez obzira na to, jedna stvar im je zajednička. Ne mogu započeti dan bez make up-a. Zašto je on toliko važan ženama i kako ga uskladiti da izgleda dobro, a ne pretjerano kao što često viđamo na svjetskim modnim pistama ili naslovnicama poznatih časopisa?

Kao svakog ljeta, tako i ovog vrijedi isto pravilo. Tople boje make up-a ponovno su in. Crvena, žuta i ružičasta prevladavaju, bez obzira bile to nijanse sjenila, ruža za usne ili rumenila. Svjetski modni brendovi sve češće plasiraju na tržište svijetle i jarke boje kozmetike. One daju cijelom stylingu određenu svježinu, eksploziju i senzualnost. Crvena boja odavno je poznata kao glavna boja koja naglašava ženski seksipil.

Crveni ruž prava je klasika ženske kozmetike. On može predstavljati jedini make up na licu, a svejedno biti sasvim dovoljna šminka. Naročito dobro pristaje ženama tamnije puti jer samo dodatno naglašava njihov ten. Ljetni dani vrijeme su visokih temperatura, a svijetle se boje stoga idealno uklapanju.

Kad nanosite make-up, najvažnije je stavljanje podloge, odnosno odgovarajućeg pudera. Ukoliko je nijansa presvijetla ili pretamna, stvara se umjetan izgled i šminka ne izgleda nimalo prirodno. Osim toga, vrlo je važno puder pravilno, odnosno ravnomjerno razmazati kako ne bi ostali tragovi od nanošenja. Mnoge žene znaju pretjerati kod stavljanja podloge na područje podočnjaka. Oni se ne mogu potpuno prekriti, stoga ih pokušajte samo što više ublažiti.

Kod rumenila također nemojte pretjerivati, stavite svijetlu ružičastu nijansu, tek toliko da se vidi razlika. Stavite li previše rumenila, umjesto ružičastog, stvorit će se smeđi odsjaj. Birajte kvalitetno rumenilo da ne biste dobili alergijsku reakciju poput osipa, crvenila i slično. Prije njegova nanošenja iskoristite hidratantnu kremu kako biste pomalo navlažili obraze. Rumenilo će dulje trajati i neće se razmazati.

Pastelne boje in su svakog proljeća i ljeta, stoga su te boje odlične za sjenilo. Možete i kombinirati svijetle i tamne nijanse iste boje. Tamnije nijanse nanesite na kapke kako biste dobili prirodniji look. Ukoliko naglasite oči sjenilom, nemojte koristiti jaku maskaru i olovku za oči. Ljetno je vrijeme jednostavno i što prirodnije pa ne biste htjeli izgledati napadno. Jači make up dobar je jedino za večernje izlaske.

Autor: D.Š.  Foto: Seprimor/Shutterstock