Toksini u tijelu

otrovi u tijelu

Današnji način života nam rijetko dozvoljava da u tijelo unosimo zdrave stvari. Češće unosimo u tijelo kroz hanu, piće, kozmetičke proizvode, lijekove – štetne toksine. Na kraju se dogodi da naša jetra ne može pročistiti sve te otrovne stvari.

Ako vam tijelo počne slati znakove upozorenja ne smijete ih ignorirati. Tada je krajnje vrijeme nešto poduzeti i pomoći svojem tijelu kako se zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo.

Ako očistite organizam od toksina, osim što ćete biti zdraviji, imat ćete i puno više energije, a to je jako bitno za kvalitetu života. Naravno, i izgled će vam biti puno ljepši jer toksini ulaze u tijelo i kroz kožu preko losiona, krema i parfema.

Ako vas hvata kronični umor, nikako se ne možete odmoriti čak i ako ne radite naporno taj dan, a posebno ako se tako osjećate nakon buđenja, vrlo vjerojatno nešto nije u redu. To može značiti i nedostatak željeza koji je češći kod žena. Željezo je zaduženo za prijenos kisika kroz tijelo. No, umor se može dogoditi i zbog prevelike količine otrovnih tvari u organizmu.

Ako redovito vježbate i imate pravilnu prehranu, moguće je da vam je tijelo prezasićeno otrovnim tvarima. I u ovom slučaju je moguće da toksini ometaju hormonalni rad.

Ako i nakon pravilne higijene usne šupljine, neugodan zadah ne nestaje, to je alarm da se u tijelu nešto loše događa. Može biti povezano s probavnim problemima ili to može biti znak da se vaša jetra bori kako bi se tijelo očistilo od otrova.

Zatvor vam može uzrokovati želučane tegobe, osjećaj umora, bolove i glavobolju. Ako je organizam prezasićen toksinima, ne može adekvatno probavljati hranu i dolazi do zatvora.

Ako vam počnu smetati mirisi parfema i losiona, to može biti znak da da imate previše otrova u tijelu i tijelo odbacuje nove kemikalije. Osjetljivost na mirise se može pojaviti u obliku mučnina i glavobolja kada vam sitne čestice dođu do nosa.

Autor: S. G., Foto: Africa Studio/Shutterstock