Svečana odjeća i obuća

svećana haljina

Pozvani ste na vjenčanje i ne znate što odjenuti? Kojim se stilom voditi i što se trenutno nosi? Naša preporuka je da birate klasični stil koji je uvijek moderan, a tako ćete uspjeti iskombinirati i nešto iz ormara što ste već prije nosili. Ako ste pozvani na vjenčanje kao kuma ili djeveruša izboru odjeće i obuće će ipak trebati posvetiti malo više pažnje.

Za početak, bitno je znati u kojem će se godišnjem dobu vjenčanje održati. Uz to morate znati i par detalja. Radi li se o velikoj svećanosti i na kojem mjestu će se vjenačnje održati. Proslova će biti na zatvorenoj ili otvorenoj zabavi?

Vjerojatno već znate da odjećom ne bi smjeli zasjeniti mladenku. Naravno, bitno je da haljina ne bude bijela, a niti u bilo kojoj drugoj svijetloj nijansi. Odlučite se za neku jarku boju, pogotovo ako se radi o ljetu, a ako se pak radi u zimskom vjenčanju, možete odabrati vječni klasik – crnu. Crna boja svima odlično pristaje i lako se može kombinirati s cipelama i torbom. Što se tiče dužine, možete odabrati onu u kojoj ćete se osjećati najudobnije i koja vam najbolje pristaje. Od materijala birajte svečanije komade kao što su šifon ili svila.

Ako se radi o maloj ležernijoj zabavi, možete odabrati čak i neki opušteniji stil. Laganu lepršavu haljinicu cvjetnih uzoraka, kombinezone ili čak i hlače i košulju s malo svečanijim pečatom. Cipele će vam tada biti lako odabrati, možete kombinirati što želite. Ako niste ljubitelj visokih potpetica, odaberite one s niskim ili platforme s punom petom. Izbora i kombinacija je mnogo.

Bitno je pripaziti da odjeća i obuća bude svečana, decentna i neupadljiva. Pripazite da haljina ne bude prekratka ili da dekolte ne bude predubok. Pokažite poštovanje prema budućim supružnicama i njihovom danu. Ako želite biti sigurni, držite se klasičnih modela.

Želite li zablistati u najboljem svjetlu neka vaš izbor budu haljine svjetlucavog materijala do koljena ili haljine A kroja. Neka ona ne bude previše uska i uz tijelo. Za lijepi svečani look, dodajte joj remen i malu torbicu. Uz takvu haljine dobro će vam pristajati cipele visokih potpetica. Odaberite klasične salonke u špic.

Za ležerniji romantični izgled, pogotovo ako se radi o ljetnom vjenčanju, najbolji izbor bit će kratka lepršava haljina u toplijim bojama. Materijali mogu biti od šifona ili čipke, samo pripazite da dužina bude do koljena ili do malo iznad koljena. Sve popularnije su i pamučne haljine raznih uzoraka. Uz ovakvu kombinaciju nisu nužne cipele s visokim potpeticama tako da možete kombinirati i sandale s raznim ukrasnim remenčićima niskih potpetica. Osim što će vam odlično pristajati uz ovakvu haljinu, moći ćete opušteno plesati do jutra.

Koju god kombinaciju odabrali neka vam u njoj bude udobno. Ne nosite li visoke potpetice, nije potrebno da se u njima mučite cijelu večer i tako si upropastite svečanost. Odaberite nešto što vam najbolje odgovara i približno je onom što inače nosite.  Tako ćete istaknuti svoj stil i na svečanosti izgledati lijepo. Osjećajte se dobro u odjeći i obući koju nosite.

Autor: M.L., Foto: coka/Shutterstock