Sve o toniranim kremama

lijepo lice

Poznato je da različite vrste pudera, kao što su tekući puderi, puderi u kamenu ili puderi u prahu, imaju moć dobrog prekrivanja nesavršenosti na licu. Iako su vrlo primamljivi kod kupovine, isto tako mogu negativno utjecati na kožu tako što joj mogu ubrzati starenje. Zato je najbolje rješenje tonirana krema.

Tonirana krema je ona zdravija varijanta kojom ćete postići mladenački izgled na licu. Posebno se preporuča kod osjetljive kože lica, no valja voditi računa o tome da ako je masna, odaberete kremu koja će imati svojstva blagog prekrivanja proširenih pora i mitesera. Ako je suha, odaberite onu kremu koja ima hidratantna svojstva. Tonirana krema njeguje vašu kožu na blagi i djelotvoran način.

Pogledajte video kako nanijeti hidratantnu ili toniranu kremu.

Najbolje rezultate ćemo postići koristimo li je skupa s korektorom. Naime, potrebno je prije nanošenja tonirane kreme utapkati jagodicama prstiju korektor na mjesta s estetskim nedostacima kao što su podočnjaci ili prištići. Takav postupak je odličan koristimo li ga svakodnevno ako želimo izbjeći teške pudere.

Postoje različite boje korektora s različitom primjenom. Prije kupovine, dobro promotrite kakva vam boja pristaje i što trebate prikriti. Korektore žućkaste nijanse koristimo za tamno ljubičaste podočnjake dok korektori breskvaste nijanse najbolje prikrivaju modre kolute ispod očiju.

Imate li zelenkaste podočnjake, odaberite korektor ružičaste nijanse. Važno je da korektor ne bude presvijetao kako ne biste izgledali blijedo na području očiju te ne smije biti niti pretaman kako ne biste izgledali neprirodno i nezdravo.

Odvojite dovoljno vremena i pozornosti za pronalaženje odgovarajućeg korektora kako biste bili sigurni u ispravan odabir. Obratite pažnju i na teksturu radi lakšeg nanošenja. Korektor treba biti lako maziv i srednje meke strukture kako bi se što lakše nanosio.

Pri pronalaženju tonirane kreme, bitno je biti na prirodnom svijetlu kako bismo odabrali odgovarajuću nijansu. Nijansu odabiremo tako da se krema mora stopiti s tenom kože i biti što prirodnije boje.

Autor: A.B., Foto: Yunaco/Shutterstock