Super namirnice za lijepu kožu

zdrave namirnice

Pravilna i uravnotežena prehrana je važna ne samo zbog boljeg zdravlja nego i zbog ljepote. Važno je da obratite pozornost na zdrave životne navike kako bi se uvijek dobro osjećali u svom tijelu. Slijede super namirnice za lijepu kožu.

Lijepa koža dolazi od hrane koju konzumirate, a koja je bogata vitaminima, mineralima i vlaknima, zbog kojih ćete sjajiti ne samo izvana nego i iznutra. Pored toga što će vaša koža dobiti potrebni sjaj, uz najbolje namirnice uspjet ćete još malo odgoditi prve znakove starenja.

Jeste li čuli za omega 3 masne kiseline? One su važne za bolje zdravlje svakog čovjeka pa tako i za ljepotu kože. Pokušajte obogatiti prehranu orasima koji će pomoći hidratizirati vašu kožu. Orasi su još jedna namirnica pored riba koja u sebi ima vrijedne omega 3 masne kiseline.

Bilo bi dobro da se okrenete namirnicama sa antioksidativnim svojstvima poput zelenog čaja i kave. Ovaj napitak s kojim mnogi započinju svaki dan je potreban ako želite poraditi na ljepoti svoje kože. Važno je samo da ne pretjerate s unosom kave kako ne bi poremetili svoj ritam spavanja.

Zeleni čaj je odličan jer pomaže odgoditi pojavu prvih znakova starenja, a uz to je bogat sastojcima koji pomažu kod čišćenja organizma. Neka vam zdravlje uvijek bude na prvom mjestu.

Okrenite se prehrani koja pored omega 3 masnih kiselina sadrži i vitamin E. Ova dva važna sastojka se nalaze u egzotičnom voću posebnog okusa. Avokado je još jedan saveznik za lijepu kožu.

Zazelenite svoju prehranu i pružite svom tijelu samo najbolje. Ne zaboravite na važan vitamin C koji pomaže spriječiti začepljenje stanica, a što dovodi do starog izgleda kože. Osim citrusnog voća pokušajte konzumirati zeleno povrće poput brokule, špinata i kelja.

Prehrana koja u sebi sadrži najbolje namirnice s važnim sastojcima neophodna je ako želite biti zadovoljni svojim izgledom, zato nemojte čekati nego krenite s pozitivnim promjenama.

Autor: S.Š., Foto: Zoom Team/Shutterstock