Sunčane naočale za muškarce

muške sunčane naočale
Muške sunčane naočale, Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock

Koliko često ste vidjele muškarca da odlazi recimo do dućana obučen u najstariju trenirku koju čuva iz sentimetalnih razloga, ima majicu sa nekim likom iz crtića, raščupan je i vjerojatno se tek probudio. Na nogama su stare tenisice, a novčanik nosi u ruci. Jedino što odskače su dobre sunčane naočale.

Čini se da su sunčane naočale muškarcima jedan od prihvatljivih modnih dodataka i ne samo to, vjerojatno paze na njihovu kvalitetu više nego žene. Ženi je važno da ima izbora, da ima naočale za svaku priliku.

Jedne zabavne, možda sa tigrastim okvirom koje nalikuju onima koje bi nosila mama od Johhny Brava, jedne elegantne za poslovne kombinacije, jedne zaigrane u neonskoj boji.

Muškarcu su sve ove stvari smiješne jer su sunčane naočale ovdje samo da služe jednoj svrsi i to je da štite oči od sunčevih zraka i radije će kupiti jedne, ali to će biti kvalitetne naočale i baš one koje žele. Pažljivo će ih birati i biti će jedna od rijetkih stvari na koje će doista paziti kao što paze na automobil.

Muške sunčane naočale razlikuju se ponešto od ženskih. Robusnijeg su oblika, zagasitijih boja i čvršćih linija kako bi bolje odgovarale muškim konturama lica. Efekt je jednak i muškarac i žena sa sunčanim naočalama djeluju tajanstveno i zanimljivo.

Vrijede ista pravila za oblik lica. Dakle ako imate okruglo lice birajte nešto kockastije okvire. Ovalno lice može nositi gotovo svaki model. Četvrtasto lice dobro podnosi modele nešto zaobljenijih rubova.

Ako vam je donji dio lica nešto širi birajte okvire sa pojačanim gornjim rubom koji će balansirati nesklad između gornjeg i donjeg dijela lica.

Naočale nalik pilotskima najbolje će pristajati muškarcima sa istaknutom čeljusti no ovaj model dobro pristaje svim oblicima lica. Uzmite jedno popodne i nađite baš one za sebe.

Ako ste dovoljno hrabri ili pomaknuti isprobajte i poneke sa strogim okvirom i staklima u boji ili one koje danas vole mladi muškarci. Muževan okvir ali npr. u tamnozelenoj boji. Samo zato što ste muškarac ne znači da se ne možete poigrati modom.

 Autor: L.K.  Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock