Suknje možemo iskombinirati na mnogo načina

Žene u suknjama, Foto: Andrey Armyagov/Shutterstock

Muškarci su ludi za njima bilo da je riječ o ljetnim, lepršavim suknjicama koje uveseljavaju proljeće, ili da je riječ o zimskim suknjama koje zagrijavaju maštu na ludim zimskim minusima. Žene ih jednostavno vole nositi, bez obzira na priliku ili godišnje doba.

One su odjevni predmet koji se može iskombinirati uz topić za koktel zabave tijekom godišnjih odmora, ili uz debele čarape i visoke čizme oko božićnih i novogodišnjih blagdana.

Tako postoji nekoliko krojeva suknji:

  • Kroj olovke su ravne suknje do ispod koljena, a mogu biti visokog struka.
  • Široka suknja je najjednostavniji kroj koji pristaje svima ženama bez obzira na građu ili kilažu. Ona se širi ispod remena, te ne ističe liniju tijela.
  • Suknja A-kroja rijetko dobro pristaje jer treba pogoditi dužinu i boju i nositi na odgovarajuću visinu potpetice.
  • Suknja na volane pristaje svakoj figuri, mršavicama definitivno kraća suknja.
  • Kroj mini-suknje ne pristaje svakome, za nju treba imati stvarno dobre noge.

Suknja je oduvijek bila znak poslovne mode i elegancije, a mnoge poslovne žene ne izlaze iz njih jer su, što pak ovisi o materijalu i kroju, uglavnom vrlo udobne. Već su se 40-ih godina prošlog stoljeća žene ohrabrile i skratile suknju do koljena. Nakon rata, 50-ih godina hlače kao da su zamijenile suknje i postale prihvatljive, tek su rijetke dame zadržale, tada polularne, suknje  olovka kroja u svojim ormarima. Taj je period trajao 10-ak godina kada su žene intenzivije počele ulaziti u biznis, a podsuknje i suknje postale su dio svakodnevne odjeće.

No, među svim suknjama, specifična je ona iz koktel kompletića dizajnerice Coco Chanel. Njezin najpoznatiji izum su mala crna haljina i kompletić. Coco je, naime, pretvorila suknju u obvezni standard, smatrala ju je jednostavnom, istinskom elegancijom. Današnji modni trendovi toliko su opušteni da toleriraju gotovo sve!

Budući da su stigli topli dani, vrijeme je idealno za sve oblike, boje, asimetričnosti i materijale suknji. One ne moraju nužno biti romantične ili uštogljene, može im se jednostavno dodato rockerski štih. Za koji mjesec kada se beton još više užari, birajte suknje od prirodnih materijala zbog prozračnosti. Sa suknjama je dobro to što ih mogu nositi visoke, niske, mršave, debele, sportski građene žene. Izbor je takav da svaka može pronaći nešto za sebe i istaknuti ono što ima za pokazati.

Autor: I.H.  Foto: Andrey Armyagov/Shutterstock