Suknja visokog struka

visoki struk
Suknja visokog struka, Foto: Jason Cluts/Shutterstock

Iako su se sufražetkinje žustro borile za ženska prava one su to još uvijek činile u suknjama. Možda smo danas previše zapeli za priču o jednakosti spolova. Čemu neprestano dokazivati to nošenjem hlača. Kao da ne možemo biti jednake i u suknji. Radi se o mentalnoj jednakosti i jednakosti pred zakonom, nitko nije tražio vizualnu jednakost. Primjećujete li oko sebe androginost koja mete svaki trag feminiteta.

Istina je, hlače su praktične, i zato ih volimo, no vratite se ponekad iznova korijenitoj ženstvenosti i odjenite suknju. Nema tih hlača koje za žensku figuru mogu učinit ono što može dobra i pravilno odabrana suknja. Vratite se ponekad u doba kada su muškarci bili muškarci i otvarali vrata, a žene su bile žene i znale su prihvatiti ovu lijepu gestu? Nedostaje li vam ponekad vrijeme kada je muškarac morao ići popričati s čovjekom u vezi konja i nitko ga dalje nije ništa pitao?

Stoga razmislite o svom tjednu, mjesecu ili godini u modnom smislu i napravite reviziju. Koliko puta ste odjenuli suknju a koliko puta hlače? Imate toliko izbora kao žene iskoristite ih. Jedno vrijeme smo bili zaglavljeni u modi neobično nisko spuštenih suknji i hlača koje smo nosili na samim kostima kukova, no to vijeme je iza nas. Struk se nepokon vratio na svoju pravu visinu.

Ono što nazivamo visoki struk upravo je mjesto na kojem je struk najtanji. Ovo je izuzetno zahvalan model suknje čak i ako imate nekoliko kilograma viška ili ako ste općenito sportske građe i ne možete se pohvaliti bujnim oblinama i zavojima. Uska pencil suknja visokog struka učinit će nešto sjajno. Dat će vam iluziju one najprivlačnije figure pješćanog sata i muške oči jednostavno neće moći prestati slijediti te krivulje.

Odaberite one neutralnih boja ako su vam potrebne za poslovne kombinacije, a za svakodnevne odjevne kombinacije možete se poigrati čak i neonom i zanimljivim otiscima poput onih životinjskih ili geometrijskih. Livade cvijeća na visokoj suknji također nisu na odmet. Stoga uskočite u suknju, nasmiješite se svojim najljepšim osmjehom i ne bojte se biti ženstvene i pokazati i svoju meku stranu.

 Autor: L.K.  Foto: Jason Cluts/Shutterstock