Suknja od trapera

traper suknja
Traper suknja, Foto: Sophie Louise Davis/Shutterstock

Udobno se smjestite. Popričat ćemo o omiljenom ljetnom modnom komadu odvažnih i privlačnih mladih djevojaka. Pričamo o traper suknjici. Traper se uvukao u naše ormare zapravo sasvim slučajno i njegova modna priča nije započela sa pretenzijama da želi pokoriti svijet dizajnera i pomodarki.

Naravno kada su u 19. stoljeću traperice nastale nitko nije mogao znati koliki će pečat ostaviti na modi i izričaju subkultura u stoljeću koje je uslijedilo. Strauss i Davis samo su željeli pomoći radnicima koji su svakodnevno sate i sate provodili u napornim fizičkim poslovima u zahuktavanju industrijske revolucije. Bile su im potrebne hlače od čvrstog materijala koje bi mogle podnijeti sve poslovne izazove. I tako nastaju prve traperice.

Danas svaka od nas posjeduje barem jedan par i ako pitate žene da nabroje 5 najdražih odjevnih komada na većini popisa zateći ćete i traperice. No mlađe djevojke mogu se poigrati traperom i na drugačije načine. Traper suknje su sjajan odabir za vruće ljetne večeri i toliko su atraktivne da vam doista nije potrebno puno dodataka. Traper suknja sa običnom T-shirt majicom djeluje neopisivio privlačno. Od dodataka su vam potrebne samo sunčane naočale, natikače i možda slamnati šešir kada podnevno sunce nemilosrdno uprži.

Pri odabiru traper suknje odaberite onu do polovice bedara, možda sa ocufanim rubovima ili ponekom poderotinom. A nemojte birati kraće od toga jer riskirate da izgleda vulgarno. Sve duže od polovice bedara skratit će noge i činit će vas starijima no što jeste. Ako želite dužu traper suknju odaberite onu koja je visokog struka i pencil kroja i ugurajte lepršavu prozirnu košulju u nju.

Ako ste doista zavoljele svoje stare traperice i nemate srca baciti ih tada predlažemo da ih preuredite u sjajnu traper suknju. Trebat će vam samo malo spretnosti sa škarama, šivaćim strojem i možda ponekim ukrasom poput perli ili zakovica. Ako niste dovoljno spretne pozovite kreativnu prijateljica na večer druženja i preuređivanja starih traperica. Pripremite perle, zakovice, konce, dobru glazbu i neko hladno piće.

 Autor: L.K. Foto: Sophie Louise Davis/Shutterstock