Što vaša boja kose govori o vama

tri različite boje

Plavuša, brineta, crnka… Kakvu boju kose vi imate? Bojate li kosu ili se i dalje držite prirodnih tonova? Bojate li cijelu kosu ili samo pramenove? Što god radili, boja kose o vama govori puno više nego što ste to mislili. Tako mnogi misle kako su brinete srdačne dok su plavuše nježne.

Bez obzira što mnogi mislili radi se o predrasudama koje su s vremenom postale sastavni dio svakog društva, pa je tako teško iskorijeniti vjerovanje kod muškaraca da su crvenokose ohole. Bilo bi dobro znati kako se gleda na određene boje kose i kako se takve osobe doživljavaju.

Volite li smeđu boju? A tamniju nijansu smeđe? Poznato je kako sve osobe koje su se odlučile na bojanje kose u ovu nijansu, ostali doživljavaju kreativnima i mističnima. Tamna nijanse smeđe boje ne stoji svakome, ali za one koji su se u njoj našli, neka uživaju u posebnoj nijansi s kojom izgledaju neodoljivo.

Postoji nekoliko nijansi plave boje. Marilyn Monroe bila je glumica koja je proslavila platinastu nijansu plave boje, a nedugo nakon nje se pojavila i zlatna nijansa kao zaštitni znak djevojke iz susjedstva.

Žene s platinastom bojom kose na sebe privlače posebnu pozornost, dok sve one dame koje imaju zlatnu nijansu plave, ostavljaju s jedne strane dojam povučenih djevojaka, a s druge strane veselu osobu uvijek raspoloženu za zabavu i ugodno druženje.

Kada je u pitanju inteligencija onda su brinete daleko na vrhu. Jeste li znali da ih mnogi doživljajau pametnim osobama koje uvijek znaju što treba učiniti? Bez obzira ako se radi o predrasudama, brinete ipak ostavljaju najviše pozitivnog dojma, a u kombinaciji s preljevom ili pramenovima, sve prisutne ostavljaju bez daha.

Ombre je način bojanja kose koji je stekao poklonike širom sveta. Zanimljivo je znati što ostali misle o osobama koje se bojaju na ovaj način. Ombre predstavlja bezbrižne osobe uvijek spremne na dobru zabavu, ali koje bez obzira na sve vole igrati sigurno.

Sljedeći put kada se odlučite za promjenu boje kose razmislite o tome kakav ćete dojam ostaviti na okolinu. Hoćete li se prikazati veselom, vatrenom ili povučenom osobom, ovisi najviše o vama.

Autor: S.Š., Foto: Patrizia Tilly/Shutterstock