Što uzrokuje bore

žena bez bora

Vrijeme nažalost ne možete zaustaviti, ali zato se možete pobrinuti da odgodite pojavu prvih znakova starenja. Bore su sastavni dio života i zbog toga na njih ne treba gledati kao na tragičnu poljedicu, nego nešto sa čim ćete se kasnije morati nositi.

Istina je da su bore neizbježan dio života i da će se pojaviti kod svakog čovjeka, kod nekog možda ranije, a kod nekog kasnije. To ne ovisi samo o tipu kože koju imate jer osobe sa suhom kožom prije dobiju bore nego one s masnom, pojava bora ovisi i o vašim navikama.

Na puno toga možete utjecati u svom životu i zato ne treba čekati s pozitivnim navikama i promjenama, koje će rezultirati prekrasnim izgledom i boljom kvalitetom žvljenja. Osim što je neophodno uklanjanje šminke prije spavanja, bilo bi dobro kada bi prekinuli sa štetnim navikama. Pušenje se povezuje s bržim raspadanjem kolagena, sužava krvne žile i usporava crikulaciju te ubrzava proces starenja.

Kako spavate? Volite li spavati na boku ili na leđima? Položaj spavanja je još jedan faktor koji uzrokuje raniju pojavu bora i zato treba izbjegavati spavanje na boku, a ako ne možete spavati na leđima možete i na trbuhu. Položaj nije jedino što je važno, ne treba zaboraviti na količinu spavanja. Pobrinite se da spavate između 6 i 8 sati.

Kada dođe do smanjenja elastičnosti kože pojavljuju se i bore. Cigarete nisu jedino što uništava lijepu kožu, to čini i alkohol, koji osim što smanjuje elastičnost ujedno poništava pozitivni učinak vitamina A te dovodi do dehidracije. Alkohol treba konzumirati u umjerenim količinama, a za lijepu kožu bez bora pokušajte prestati u potpunosti.

Zdrava i uravnotežena prehrana još se jednom pokazala kao važan dio pravilnog načina življenja. Konzumacija namirnica koje u sebi sadrže preveliku količinu šećera još je jedan faktor zbog kojeg znakovi starenja dolaze i prije nego što ste se nadali. Smanjite slatkiše i okrenite se zdravom načinu života jer samo tako ćete postići željeni cilj.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcur/Shutterstock