Što uzrokuje akne

što uzrokuje akne

Lice je najizloženiji dio tijela i ponekad je teško sakriti sve nepravilnosti pa čak i uz pomoć pudera i korektora. U pitanju su miteseri, crvenilo, akne i prištići do kojih dolazi iz više razloga. Što uzrokuje akne i koji je najbolji način da ih se što prije riješite?

Već je prošlo puno vremena da ste izašli iz puberteta, ali problem s aknama i dalje ostaje? Malo je reći kako se radi o neugodnoj i odbojnoj pojavi koja vam kvari cjelokupan dojam i radi koje niste u potpunosti zadovoljni svojim izgledom.

Prije nego razmislite o tome kako ih se konačno riješiti, dobro je znati što uzrokuje akne, odnosno što činite ili ne činite kako bi ih se riješili jednom zauvijek.

Akne predstavljaju jedno od kožnih oboljenja koji se mogu pojaviti na području vrata, leđa, lica i prsa. Radi se o mjestima gdje je ima najviše lojnih žlijezdi jedni od glavnih krivaca za pojavu akni.

Prehrana je sigurno jedan od krivaca koji uzrokuje akne i otežava njihovo liječenje. To je prehrana koja se oslanja na slatkišima te prženoj i masnoj hrani.

Make up s velikom količinom ulja nije dobro rješenje za osobe s osjetljivom kožom lica sklonoj aknama i miteserima. Spomenuta ulja uzrokuju začepljenje pora i nisu dobro rješenje ako ne želite probleme s aknama. Rješenje leži u odabiru dekorativne kozmetike namijenjene osobama s osjetljivom i problematičnom kožom.

Na stanje kože negativno može utjecati vlažnost te onečišćen zrak. Ne treba zaboraviti na tablete za kontracepciju koje će kod nekih žena očistiti kožu na licu dok će kod drugih pogoršati problem s aknama.

Ako imate problema s aknama dobro je obratiti se za pomoć dermatologu koji će vam prepisati lijekove koji inače ne idu bez recepta te sve potrebne sastojke s kojima ćete očistiti lice i uništiti sve bakterije koje su problem učinile još većim i zbog čega se činilo kao da se nikada nećete riješiti akni.

Nije ih dobro istiskivati jer se tako može pogoršati situaciju i problem učiniti još većim. Izbjegavajte liječenje na svoju ruku i potražite pomoć kod stručnjaka nakon čega ćete uskoro zaboraviti na probleme koje ste imali s kožnim tegobama.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock