Što trebate odmah izbaciti iz kozmetičke torbice

kozmetička torbica

Vaša je mala kozmetička torbica uvijek uz vas, jer vam je nemoguće zamisliti da se igdje zaputite bez rezervnog sjajila za usne, sjenila, rumenila ili malog ogledala. Neke žene kozmetičke torbice ne nose sa sobom, ali uvijek paze da se unutra nalazi sve što im može zatrebati.

Jeste li i vi jedna od onih koja ne može zamisliti praznu kozmetičku torbicu? Odgovor je da jer malo je žena koje ne vode računa o šminkanju te o tome koliko im je još preostalo pudera prije nego krenu u nabavku po nove kozmetičke proizvode.

Mnoge kozmetičke torbice u sebi imaju i više nego što je to potrebno. Kao što su dva ili tri rumenila kojima je istekao rok trajanja, ruž za koji niste sigurni kada ste ga zadnji put stavili, jer vam je u zadnje vrijeme sjajilo puno draže.

U torbici se može naći i nekoliko četkica od kojih se na svakoj mogu vidjeti tragovi rumenila i bronzera kada ste ih zadnji put stavili. Kada jednom provirite u torbicu sjetite se higijene i koliko je važno paziti što se sve stavlja na lice. Prištići i ostale ružne pojave na licu mogu biti rezultat nedovoljne higijene.

Četkice bi morali prati svaka tri mjeseca. Nasapunajte četkicu i stavite pod mlaz vode sve dok je niste dobro isprali. Ocijedite ju i stavite u najbolji položaj za sušenje. Ako primijetite kako su vam dlačice na četkici svinute, a i puno ih nedostaje, vrijeme je da promijenite četkicu. U torbici vam ne treba više od dvije četkice.

Važno je čitati na deklaraciji datum koji je naznačen kao krajnji rok do kojeg morate potrošiti određeni proizvod. Maskara i tuš za oči mogu biti leglo bakterija i ako se ne pazi, slijedi očna infekcija. Maskara ima rok trajanja do 6 mjeseci, olovka za oči do 3 godine, ruž za usne do 2 godine, a tekući puder do godinu dana.

U torbi vam trebaju samo proizvodi koje često koristite. Nastojte redovito provjeravati što sve imate unutra i što vam više nije potrebno. Iz torbice morate izbaciti svu onu kozmetiku kojoj je istekao rok trajanja.

Autor: S.Š., Foto: Sergiy Kuzmin/Shutterstock