Što treba znati o ženama

što treba znati o ženama

Biti žena nije lako i u mnogo situacija žene su poželjele da su suprotan spol. Mnoge žene misle kako je muškarcima lako u životu, “cijepljeni su protiv emocija”, ne zamaraju se nebitnim stvarima, flegmatični su, oni su ti koji odlučuju u vezi, hrabri su. Što treba sve znati o ženama?

Postoji niz stvari zbog kojih su žene poželjele biti poput muškarca. Žena jednom mjesečno trpi nesnosne menstrualne bolove i krvari, dok muškarce to ne brine. One su te koje devet mjeseci nose dijete u sebi, trpe mučnine, oticanja, žgaravice, nesanicu…, dok muškarci nemaju s tim problema.

Za vrijeme poroda trpe velike bolove, potom se danonoćno brinu za svoje dijete, dok muškarci mirno spavaju kada im se spava. Žena se žrtvuje za svoju obitelj, trpi, i “spašava” brak, dok muškarce takvi problemi ne brinu previše.

Žena je često i dalje diskriminirana na poslu, teško pronalazi zaposlenje ako je u godinama kada mora rađati djecu ili ako već ima djecu. Poslodavci nerijetko na intervjuu za razgovor postavljaju takva pitanja.

Iako neprimjereno i diskriminirajuće, većinom daju prednost muškom rodu, jer on neće ići na porodiljni, česta bolovanja i tada su sigurniji. Žena osim što radi, brine se za svoju djecu, čisti, kuha, pere…, i drži pod kontrolom cijelu obitelj.

Kada god požele muškarci će otići na druženje s prijateljima, jer znaju da će žena biti doma s djetetom, dok žena svaki svoj “izlazak” mora pomno isplanirati.

Slobodni muškarci mogu često mijenjati djevojke i zbog toga ispadaju frajeri, dok je žena u takvim situacijama “laka” i diskriminirana od strane društva. Žena kada se zabavlja i pije alkohol vani je razuzdana, a kada muškarac to radi, to se smatra normalnim ponašanjem.

O ženama često kruže priče od strane drugih žena i zbog toga se često osjećaju nemoćno, povrijeđeno i iscrpljeno. Mnogo puta su iznevjerene od strane prijateljica, dok su muška prijateljstva čvršća i nemaju prevelikog problema s ljubomorom i izdajom.

Žene nose mnoge tegobe na svojim leđima kroz život, dok je muškarcima sve nekako lakše. No, nema stvari koje žena ne može i koja snažno podnosi sve tegobe i udarce. Iako je biti žena nekad teško i ponekad same požele biti muško, ne misle doslovce tako. Žena je oslonac muškarcu, stup obitelji i bez nje ništa ne bi bilo kako treba.

Autor: M.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock