Što pomaže protiv celulita

žena na trčanju

Kako se uspješno boriti protiv celulita? Pomažu li određene namirnice, krema ili vježbanje? Sve su to pitanja koja se najčešće postavljaju jer ipak se sa celulitom bore mnogi. Neugledna narančina kora (kako mnogi nazivaju celulit) može nestati, ali samo upornošću i primjenom savjeta stručnjaka.

Na tržištu su se pojavile razne kreme za koje mnogi tvrde da djeluju, ali koliko u tome ima istine. Bilo bi super kada bi samo jednim premazom svaki dan doveli do toga da bi celulit postao samo dio prošlosti.

Među mnogim pitanjima koje su postavili oni koji se žele riješiti celulita bilo je i onih koji se odnose na kreme. Zašto na kraju cijele priče plaćati određene svote ako će to na kraju rezultirati neuspjehom?

Kreme koje možete kupiti u svim bolje opremljenim dućanima, ali i ljekarnama sadrže određene kemijske tvari, eterična ulja, biljne estrakte i kolagen. Učinak krema se oslanja na kombinaciju svih navedenih sastojaka jer samo jedan ne može učiniti ništa.

Preparati protiv celulita djeluju tako da stvaraju toplinu i izravnavaju kožu koja se opustila. Kozmetički preparati za borbu protiv celulita ipak ne prodiru u krvožilni sustav gdje dolazi do stvaranja celulita zbog prevelike količine masnoće, što znači da od njih ne treba očekivati previše.

Što na kraju pomaže protiv celulita? Vježbanje se na kraju pokazalo kao učinkovita metoda, a možete birati između nekoliko disciplina. Stručnjaci su mišljenja kako bi to trebale biti vježbe usmjerene na mišiće koji se nalaze na području trbuha, zatim mišiće na stražnjici i nogama.

U obzir dolazi trčanje, vožnja biciklom, ples (bilo koji), gimnastika, rad s bučicama, plivanje i body building. Važno je da budete uporni jer samo tako ćete doći do željenih rezultata jer se u suprotnom koža može opet opustiti.

Kreme iako nisu čudotvorne pomažu utoliko što dovode do zagrijavanja kože, ali samo u suradnji s pojedinim vježbama i zdravim namirnicama. Važno je da kreme nanosite svaki dan. Riješite se celulita i izgledajte savršeno.

Autor: S.Š., Foto: Geanina Bechea/Shutterstock