Što podiže energiju

dobro raspoloženje

Jeste li primijetili kako ponekad imate osjećaj da se ne možete pokrenuti jer vam je razina energije na nuli? To je zato što vam nedostaje snage, a zbog čega se onda ne osjećate najbolje. Zato više niste dobro raspoloženi i ništa vam ne odgovara.

Vrijeme je da saznate kako se pokrenuti. Što podiže energiju? Ona je važna kako bi imali snage za svakodnevno funkcioniranje, a za to je potrebno poznavanje svih onih faktora koji vam mogu pomoći.

Energiju podiže više toga, a između ostalog i brojne namirnice. Kao i svaki put tako je i sada važno da konzumirate namirnice koje obiluju vrijednim mineralima, vitaminima i vlaknima. To je hrana bogata proteinima te ugljikohidratima, ne bilo kojima nego složenim ugljikohidratima.

Proteine i ugljikohidrate možete pronaći u namirnicama kao što je sir s manje masnoća i cjelovite žitarice. Nećete pogriješiti ako ponekad konzumirate maslac od kikirikija koji je posebno popularan među Amerikancima. Iako ga oni kombiniraju na razne načine, vi ga možete samo namazati na kruh.

Koliko vam se puta dogodilo da ste tijekom radnog vremena osjetili pad energije i jednostavno više niste mogli raditi? Nažalost kao zaposlena osoba si ne možete priuštiti da samo prestanete raditi. Vi morate pronaći način kako izdržati do kraja radnog vremena.

Bilo bi dobro da dok ste na poslu konzumirate upravo ove namirnice koje će vam pomoći da ostanete koncentrirani na ono što radite. Započnite svaki dan s bogatim doručkom obogaćen vlaknima i složenim ugljikohidratima.

Ako želite biti cijeli dan na vrhuncu snage pokušajte izbjegavati sve one ljude koji vas uznemiravaju i iz vas vuku i najmanji atom snage. Okružite se ljudima koji pružaju pozitivnu energiju i tako vam pomažu da zadržite dobro raspoloženje.

Svaki put kada osjetite da vam nedostaje energije i da se teško koncentirate na ono što je pred vama, uzmite kraći odmor i malo prošetajte. Izađite na zrak i napunite baterije. Pazite na sebe i svoje zdravlje i neka vam nikada ne nedostaje toliko potrebne snage.

Autor: S.Š., Foto: mast3r/Shutterstock