Što napraviti prije planiranja dijete za mršavljenje

zdrave namirnice

Prije nego počnete planirati (još jednu) dijetu postoji nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći skinuti onih nekoliko kilograma viška bez gladovanja. Nemojte biti opterećeni izgledom već krenite u akciju. Napunite se pozitivnom energijom i vjerujte u pozitivan ishod.

Dobro je znati da se prije svake dijete treba konzultirati se sa liječnikom, odnosno nekom stručnom osobom, jer možete ugroziti svoje zdravlje.

  • Prije nego se upustite u ekstremne promjene što se tiče kilaže trebate se obratiti nutricionistu ili liječniku. Ako niste znali dijetetičar može sastaviti pravilan plan dijete za mršavljenje prema vašem zdravstvenom stanju. Važno je izgubiti kilograme, ali ne i ugroziti zdravlje.
  • Kada se već počnete zabavljati različitim načinima kako se riješiti suvišnih kilograma pokušajte malo razmisliti o tome kakav bi učinak mogla imati vodena terapija. Naime pokazalo se kako je upravo ona dobar tretman koji također pogoduje koži i rješava vas svih toksina.
  • Nikako ne smijete preskakati obroke. Postoji mogućnost da ćete se kasnije zbog toga prejesti, jer ćete pregladniti. Poznato je kako u slučaju ne jedenja dolazi do toga da se organizam počinje hvatati za zalihe masnoće koje ste prije stvorili.
  • Promijenite svoj život i krenite se baviti nekom od aktivnosti koje će vam pomoći da svoje slobodno vrijeme ispunite na pravi način. Pokušajte trčati ili barem brzo hodati oko pola sata svaki dan.
  • Kada se odlučite za dijetu, neka to ne bude jedna od brzopoteznih dijeta. Nastojte svoje kilograme gubiti polako, ili jedan kilogram tjedno. To je zasigurno zdravije, a i ne šokirate svoj organizam previše.
  • Dok ste na dijeti posvetite se učenju, proučavajte knjige o pravilnoj ishrani i svim onim namirnicama koje će vam pomoći da imate bolji i kvalitetniji život.

Važno je da što prije počnete s pozitivnim promjenama u životu i tako se riješite loših životnih navika zbog kojih dosada niste bili zadovoljni svojim izgledom. Ponekad su promjene moguće uz malo odricanja.

Foto: Gts/Shutterstock