Što nakon prekida

slomljeno srce

U životu postoji puno stresnih situacija koje na čovjeka mogu ostaviti dubok trag, ali unatoč tome treba znati kako se izvući iz depresije i što prije okrenuti novim stvarima kako bi život mogao ići dalje. Što učiniti nakon stresne situacije kao što je prekid? Kako se što prije oporaviti?

Prekidi mogu biti ružni i neugodni, ali isto tako mogu proći bez šokova i uvreda. Sve ovisi o tome o kakvim se osobama radi i koliko su se dobro slagale tijekom ljubavne veze. Kada dođe do raskida veze ne treba očajavati i učiniti nešto zbog čega bi kasnije mogli požaliti.

Život ide dalje, pa ako ne želite tragove emocionalnog šoka osjećati još dugo nakon prekida, pokušajte izbjeći prejedanje. Ono će vas možda utješiti na kratko vrijeme, ali će dugoročno ostaviti posljedice kojih ćete se kasnije teško riješiti. Izbjegnite probleme s kilogramima i umjesto toga odaberite razgovor sa osobom kojoj vjerujete.

Najgore što možete napraviti nakon što prekinete vezu s partnerom je da odmah krenete drugoj osobi. Nije dobro trčati u naručje drugome nego treba pričekati da prođe potrebno vrijeme kako bi bili sigurni da ste preboljeli bivšeg. U tom periodu se posvetite svemu onome što vas veseli i što ste htjeli probati, a nikada niste imali priliku.

Nakon što je veza završila na vama je da se usredotočite na nove stvari i okrenete pozitivnim osjećajima. Možda to neće doći odmah nego malo kasnije, ali nikako nije dobro vjerovati da je život za vas sada završio i da ne postoji ništa više.

Sada je vrijeme da vam društvo prave ljudi kojima vjerujete, a pred kojima ćete se moći isplakati i izbaciti iz sebe sve što vas je mučilo. Izbrište sve što vas je povezivalo s tom osobom i maknite sve poruke ili darove jer samo tako ćete se brzo vratiti u ritam koji ste imali prije nego što ste ga upoznali. Ne zaboravite da je život postojao i prije toga, a nastavit će se i nakon prekida.

Autor: S.Š., Foto: Marko Tomicic/Shutterstock