Što možete očekivati nakon rođenja djeteta

njega kože

Trenutak kada postanete mama po prvi put jedan je od posebnih momenata koje ćete pamtiti cijeli život. Velik broj žena nastoji se u potpunosti pripremiti za dolazak bebe na svijet, ali postoje mnoge situacije za koje niste znali da se mogu dogoditi, pa bi bilo dobro znati što vas sve očekuje.

Rijetko koja žena ne želi odmah nakon poroda vratiti kilažu koju je imala prije nego što je ostala trudna. Ovo se najviše odnosi na mlade mame koje i dalje žele izgledati privlačno kako sebi tako i svom partneru.

Kilogrami i bokovi dvije su različite priče. Mnoge žene uspiju izgubiti kilograme koji su se nakupili u trudnoći, ali i dalje ne mogu ući u svoje omiljene traperice. Zašto? Nažalost činjenica je kako se rođenjem šire bokovi, pa je zbog toga velika vjerojatnost kako nećete moći ući u svoje najdraže hlače. Prihvatite ovu mogućnost da bi izbjegli razočarenje.

Rođenje djeteta donosi velike promjene u životu zbog kojih je teško očekivati kako ćete s nekim stvarima moći nastaviti kao i prije. Sada više niste sami i pored sebe imate malo biće koje u potpunosti ovisi o vama. Očekujte da ćete morati uložiti puno više truda kako bi se uspjeli organizirati da bi imali malo vremena za sebe. Uključite supruga i svoje roditelje.

Vodite računa o njezi kože. Jeste li upoznati s informacijom kako nakon poroda možete dobiti strije kojih se kasnije teško riješiti? Pokušajte tijekom trudnoće mazati svoje tijelo provjerenim preparatima.

Ako ne želite trošiti puno novaca na skupocjene tretmane, potražite bademovo ulje. Ono nije skupo, a potrebno je svaki dan namazati kritična područja na kojima bi se mogle pojaviti strije.

Pazite na svoje tijelo i pripremite se na period nakon rođenja. Upoznajte se sa svim mogućim situacijama i ne dozvolite da vam neki događaji poremete vaše dragocjene trenutke koje ćete imati sa svojim djetetom.

Autor: S.Š., Foto: dean bertoncelj/Shutterstock