Što može uništiti kosu

njegovana kosa

Osobe koje vode računa o njezi kose i ne dozvoljavaju suhim vlasima da preuzmu kontrolu i one se mogu poskliznuti i napraviti nešto što bi moglo naškoditi zdravlju kose, a zbog čega ona neće biti lijepa i sjajna. Pročitajte sljedećih nekoliko odlomaka o najvećim greškama koje mogu uništiti vlasi.

Postoje stvari koje su zaista očite i svako zna da nisu dobre za zdravlje kose. Pretjerano nanošenje hidrogena i blajha nikako ne može učiniti dobro vašim vlasima. Za razliku od onog što je očito postoje navike kojih niste ni svjesni, a koje bi mogle ugroziti dugogodišnji trud oko njege zaštitnog znaka.

Kosa je najosjetljivija dok je mokra i tada s njom treba biti posebno oprezan. Dok češljate mokru kosu koristite četku ili češalj sa širokim zupcima i ne zaboravite na regenerator koji se ne ispire.

Vašoj kosi može naškoditi i način kako ju motate ručnikom nakon što ste ju oprali. Izbjegavajte motanje kose u obliku turbana. Uzmite ručnik, lagano ga omotajte i pričekajte kako bi upio vodu.

Šampon je važan jer s njim morate oprati kosu, ali nije dobro da ga previše nanosite jer može isušiti vlasi. Ukoliko perete kosu svaki dan stavljajte jako malo šampona, pa i ako imate duge vlasi.

Neke žene nisu svjesne da se krivo češljaju, a položaj četke može biti još jedan otežavajući faktor zbog čega vam kosa nije onakva kako bi vi htjeli da bude. Češljajte se uvijek tako da idete od krajeva prema korijenu što je najbolji način da izbjegnete lomljenje vlasi.

Odgađanje odlaska kod frizera kako bi izbjegli šišanje vrhova nema smisla i uzaludno je. Vaša kosa će ubrzo imati dužinu kakvu ste htjeli, ali ako niste odlazili na redovito šišanje svaka tri mjeseca, vlasi će vam sve više pucati.

Kosu treba štititi i dok ste vani na suncu, a pogotovo ako ste ju prije toga podvrgnuli bojanju. Pronađite sredstvo kojim ćete ju zaštititi i ne zaboravite nositi kape, marame ili šešire.

Izbjegavajte tijekom oblikovanja kose preparate poput laka za kosu, a ako ne možete bez njega jer vam je potreban za frizuru, pitajte frizera da vam preporuči onaj koji u sebi ima najmanju količinu alkohola. Iskoristite ove savjete i budite zadovoljni svojim izgledom.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock