Što loše utječe na kožu

lijepo lice

Svi mi imamo životne navike kojima se ne ponosimo. Obično nam takve navike prijeđu u svakodnevnu rutinu i radimo ih ne razmišljajući o njima. Vrijeme je da se osvijestimo i počnemo razmišljati kakvo svojim postupcima negativno utječemo na kožu lica. Lošim navikama možemo pospješiti proces starenja kože lica, izbijanje prištića ili izrazitu suhoću lica.

Dovoljne su male promjene koje će uvelike poboljšati izgled kože.

Koža lica različito djeluje u ljetnim, a drukčije u zimskim mjesecima. Stoga je i njegu kože potrebno prilagoditi godišnjem dobu. Za vrijeme zimskih mjeseci birajte bogate hranjive kreme dok ćete u ljetnim mjesecima koristiti one bez ulja i sa zaštitnim faktorom kako bi spriječili pretjeran sjaj i negativan utjecaj UV zraka.

Svaku večer nanesite bogatu hidratantnu kremu ispod očiju kako bi spriječili pojavu bora. Mnoge žene ne koriste njegu za područje oko očiju. Međutim, već u ranim 20-ima vrijeme je da počnete nanositi kremu. Nije bitno da to bude krema protiv bora, možete koristiti bilo koju. Bitna je samo hidratizacija tog područja.

Izbjegavajte istiskivanje prištića. Osim što se radi o vrlo bolnom iskustvu, njihovim istiskivanjem možemo uzrokovati crvenilo i infekciju kože lica. Lice je osjetljivo i koža je na njemu tanka. Preporučuje se da lice ostavite bez šminke i premažete nekim sredstvom koje će djelovati kao antiseptik. Tako će se prištić brže povući.

Nemojte nikada ostavljati šminku na licu. Čak i ako ste jako umorni, potrudite se skinuti sav make up prije spavanja! Ujutro ćete se probuditi s lijepom i zdravom kožom.

Kod svakog izlaganja suncu obvezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom. Čak i ako se radi o zimskim mjesecima, sunce svojim štetnim zrakama može nanijeti ozbiljne probleme vašoj koži. U ljetnim mjesecima izbjegavajte dugotrajno sunčanje jer bi ono moglo ubrzati proces starenja kože lica.

Redovito perite kistove za šminkanje. Bilo bi dobro oprati ih svaki tjedan. Učinite to sapunom i isperite u mlakoj vodi. Nakon toga stavite ih na ručnik i pričekajte da se prirodno osuše.

I na kraju, nemojte zaboraviti da dobar san najbolje utječe na kvalitetu lijepe kože lica. Pazite da svom tijelu omogućite bar 8 sati spavanja svaku večer. Izbjegavajte stres i pobrinite se za unos zdrave hrane. Izbjegavajte masnu i prženu hranu jer će se to odraziti i na vašoj koži.

Autor: M.L. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock