Što kada muškarac nije raspoložen za seks

zamišljeni muškarac

Kriza libida kod muškarca itekako je moguća, koliko god vam to zvučalo nestvarno. Na libido muškarca najčešće negativno utječu preopterećenost, depresivnost, problemi u vezi i konzumacija narkotika i alkohola.

U današnje vrijeme sve manje muškaraca je zagrijano za vođenje ljubavi, no je li doista tako i koji je razlog tome, donosimo u nastavku.

Niz čimbenika kao što su razine testosterona i hormonski utjecaji igraju važnu ali sporednu ulogu u životu muškaraca. Ti se čimbenici primjećuju kod pokazivanja seksualne zainteresiranosti. Na seksualno zanimanje pozitivno utječu privlačnost partnerice, kvaliteta veze, kvaliteta seksualnih odnosa, mišljenje o sebi samima, itd.

Među negativnim utjecajim na seksualno zanimanje nailazimo na preopterećenost, depresivnost i stres. Muškarci češće pokazuju interes za seksom, no žene imaju veću potrebu seksualnog kontakta unutar veze. U današnje doba sveprisutne pornografije nastaje epidemija nedostatka motivacije za stvarni seks.

U trenutku kada dođe do smanjenja seksualne aktivnosti u vezi, vezu treba ozbiljno analizirati. No možda uopće nije ugrožen muški libido, nego su ženska očekivanja porasla. Ljudske unutarnje želje i maštanja o seksu i kako bi on trebao izgledati, dijelom su utjecaj medija. Danas se pomoću raznih filmova i serija podupire žene da im seks bude broj jedan i da bude pun orgazma.

U današnje doba slika muškarca mijenja se, više nisu kao nekada seksom opsjednuta bića. A nisu ni svi nezadovoljni takvom situacijom jer primjerice postoje brojni parovi, koji misle da je seks jednom mjesečno potpuno normalna i zadovoljavajuća stvar.

Izgleda samo da će klišeji poput boli je glava, umorna je i neda joj se, izumrijeti. No da li su možda žene krive? Postoji vjerovanje kako je manjak njegovog libida zapravo utjecaj promjene uloga u društvu. Moderne žene koje su osvjestile svoje seksualne želje muškarce čine nesigurnima.

Danas su žene postale toliko moćne da su na neki način kastrirale muškarce. Primjerice žene koje više zarađuju od njihovih muškaraca potkopavaju njihovu muškost. Zbog svega toga muškarci su danas dosta zbunjeni, pa je na vama da ih malo opustite, onda će se situacija sigurno promijeniti.

Autor: A.Z., Foto: Anastasia_Klimova/Shutterstock