Što kada je veza u krizi

veza u krizi

Ukoliko vam je veza u krizi, najbolje će biti da potražite bračnog savjetnika. Da je došlo do krize možete prepoznati po svađama oko prljavih čaša, mrvica na tepihu, neispražnjenih pepeljara te ako jedete u tišni, uopće ne pogledajući jedno drugo.

To su sve sitnice koje koje ukazuju na to da je vaš bračni život došao do momenta kada je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Ako ste do nedavno s partnerom imali čvrstu vezu, koja se nakon što ste ušli u brak potpuno promijenila te ako sada vrlo malo vremena provodite zajedno i znate kakvo ponašanje možete očekivati, znači da vam je pod hitno potrebna pomoć stručnjaka.

Stres je jedan od glavnih krivaca za svađe u braku jer može ozbiljno narušiti vezu. Stres može čak i toplu ženu pretvoriti u hladnu i anksioznu osobu. Kada dođe do stresnih situacija partneri se udaljavaju, umjesto da se još više zbliže, a to je potpuno pogrešno. Obiteljska terapija pomaže u takvim situacijama, da se svako nauči nositi sa svojim stresom. Budite svjesni rizika, pripremite se i razgovarajte.

Prilikom dolaska prinove u obitelj, većina žena se zaljubi. U takvim situacijama najčešće dolazi do toga da muškarcu više nedostaje žena, nego što ženi nedostaje muškarac. Novopečena majka niti ne osjeća da je suprugu uskratila ljubav, pa je muškarac zbog toga još više ogorčen. Zato je potrebno potražiti stručnu pomoć.

Traženje stručne pomoći nikada nemojte smatrati kao nešto sramotno, danas je to postalo normalno i to je nešto što vam može spasiti vezu i brak. Samo stručna osoba može biti objektivna, zato ovoga puta ostavite prijatelje po strani.

Obratite se za pomoć i ako postoji obostrana želja za rješavanje problema, budite sigurni da će se to dogoditi, koliko god vam se to trenutno činilo nevjerojatno. Važno je da reagirate pravovremeno kako problem ne bi postao još veći i na kraju nerješiv.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock