Što jesti i piti za bolju cirkulaciju

Češnjak za cirkulaciju, Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

Jedan od glavnih razloga začepljenih arterija je pretilost koja nastaje zbog nekretanja i konzumacije loših namirnica koje su pune umjetnog šećera, toksina i kemikalija. Odaberite prave namirnice uz pomoć kojih ćete spriječiti začepljenje. Odaberite pravilan način života i osjećajte se bolje te odgodite loše stvari koje bi vam mogle poremetiti dosadašnji tijek života.

Češnjak

Češnjak se od antičkog doba koristio za liječenje srčanih bolesti. Brojna istraživanja su pokazala kako se konzumacijom češnjaka smanjuje stvaranje naslaga u žilama za čak 40 posto, a ujedno utječe i na veličinu postojećih, smanjujući ih i za 20 posto.

Jabuke

Jabuke sadrže pektin, sastojak koji smanjuje kolesterol. Istraživanja su pokazala da taninska kiselina utječe na metabolizam masti i onemogućuje njihovo taloženje u jetri.

Špinat

Špinat je bogat luteinom koji pomaže u sprječavanju srčanog udara na način da stjenke arterija čisti od kolesterola. Uz to je izvrstan u borbi protiv visokog krvnog tlaka.

Riba

Losos i tuna, koji su bogati omega-3 kiselinama su vrlo važni za održavanje razine kolesterola. Istraživanja su pokazala da ove kiseline također djeluju i na naslage koje su se nataložile u krvnim žilama.

Maslinovo ulje

Brojna istraživanja su pokazala kako maslinovo ulje pomaže u borbi protiv lošeg kolesterola.

Rajčica

Ovaj antioksidant smanjuje rizik obolijevanja od ateroskleroze i to za čak 50 posto. Nabavite rajčicu i nastojte ju jesti što je češće moguće, jer osim što smanjuje rizik od arteroskleroze, obiluje i C vitaminom koji štiti naš organizam od raznih bolesti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je također veoma snažan antioksidant koji utječe na vaše cjelokupno zdravlje i smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock