Što je zelena dijeta

salata s povrćem

Jeste li razmišljali o tome da izgubite kilograme bez gladovanja? Postoje mnoge dijete od kojih svaka ima svoja pravila, a među njima se nalazi i zelena dijeta uz pomoć koje možete smršaviti bez da gladujete. Pronađite najbolju dijetu i počnite s promjenama.

Zelena dijeta je namijenjena svim onima koji inače ne jedu meso i koji nemaju volje gladovati jer nisu spremni za takav šok. Ova dijeta je kao stvorena za zdravo gubljenje kilograma, a u svemu tome je najvažnije sačuvati zdravlje i dobro se osjećati.

Zelena dijeta se sastoji od integralnih žitarica, voća, povrća i svih onih namirnica koje u sebi imaju potrebne sastojke. Važno je da usvojite zdrave prehrambene navike i okrenete se namirnicama koje u sebi imaju vitamine, minerale i vlakna.

Nastojte svaki dan jesti po istom rasporedu, ali ne zaboravite na raznovrsnost. Važno je da svaki dan jedete raznolike namirnice koje imaju sve što vam je potrebno za željeni ishod.

Poslušajte ove savjete i pridržavajte se uputa barem mjesec dana i rezultati će brzo biti vidljivi. Pored toga što ćete izgubiti kilograme vi ćete ujedno očistiti organizam od svih toksina koji su vam dosada narušavali zdravlje.

Doručak

Doručak bi bilo dobro početi s voćem koje možete konzumirati na nekoliko načina, a nećete pogriješiti ako se odlučite za konzumaciju u obliku hranjivog soka. Nemojte preskakati doručak.

Međuobrok

Koliko je važan doručak tako je važan i međuobrok. Za ovaj dio dana pojedite salatu od svježeg povrća te tost od integralnog brašna. Uz to se možete počastiti juhom ili popiti jednu čašu mlijeka.

Ručak

Ručak je vrijeme kada ne smijete zaboraviti na jednu čašu iscijeđenog soka. Za središnji obrok u danu pojedite kuhanu rižu ili kuhani krumpir. Cijelo vrijeme dok ste na dijeti trebali bi jesti samo kuhani krumpir, a ne pečeni.

Večera

Za večeru se počastite miješanom salatom od povrća.

Slijedite ove upute i zaboravite na probleme koji su vas dosada mučili. Pazite da voće ne kombinirate s drugim namirnicama, konzumirajte ga na prazan želudac ili pola sata nakon glavnog obroka.

Foto: Ildi Papp/Shutterstock