Što je RSS

osoba na laptopu
Osoba na laptopu, Foto: rangizzz/Shutterstock

U današnje moderno doba sve se više možete susresti s nizom novih pojmova od kojih za neke vjerojatno još niste ni čuli. To i ne čudi obzirom da živimo u moderno doda kada se skoro svaki dan pomiču granice tehnologoje. Nešto što je bilo nezamislivo do prije nekoliko godina, danas je zapravo dio svakodnevnice. Uzmite u obzir samo društvene mreže i brojne aplikacije koje nudi.

Od relativno novih pojmova svakako se treba osvrnuti na RSS. O čemu se zapravo radi? Za sve one koji ne znaju radi se o tehnologiji koja vam pomoću posebnih programa omogućuje čitanje raznih vijesti te isto tako blogova.

Najbolje od svega što tijekom čitanja možete klinkuti na naslov koji vas interesira, a samo jedan potez odvest će vas na stranicu željenog sadržaja. Samo ime govori kako se radi o načinu pojednostavljanja stvari. Naime RSS zapravo znači Really Simple Syndication.

Pomoću RSS-a u vrlo kratkom vremenu možete pregledati određenu stranicu, ili njih više. Sve stranice koje korisnik odabere program posloži tako da izgleda uredno, odnosno onako kako sam korisnik odabere.

U slučaju da imate RSS koji podržava malo naprednije mogućnosti moći ćete čak mijenjati način kako vam se prikazuju vijesti, a osim toga biti ćete u mogućnosti odabrati hoćete li pregledavati samo naslove, ili možda kratke uvode.

Svi oni koji su se upoznali s RSS-om odlučili su sve željene stranice dodati RSS čitaču.  Ako već niste što još čekate?

Foto: rangizzz/Shutterstock