Što je limfna drenaža

žena na tretmanu
Žena na tretmanu, Foto: Minerva Studio/Shutterstock

U zadnje vrijeme sve se više priča o raznim tretmanima koji mogu ne samo ujljepšati određenu osobu, nego isto tako odgoditi sve one procese koji dolaze prirodnim putem. Tu se prije svega misli na pojavu bora, akni i naravno celulita. Posebno popularnim tretmanom smatra se upravo limfna drenaža čija primjena ide na nekoliko područja. Naravno da se cijeli proces kao što ime govori orijentira oko same lifme.

Ako niste znali limfa je poznata kao bezbojna tekućina koja se nalazi u prostoru tkiva, a koja kruži cijelim tijelom. Njezina uloga se prije svega usmjerava na prenošenje otpadnih tvari i naravno bjelančevina.

Sastoji se od bijelih i crvenih krvnih stanica, a dok kruži ujedno prolazi kroz žlijezde poznatije kao limfne žlijezde čiji je glavni zadatak usmjeren na pročišćavanje limfi od svih bakterija koje se tamo mogu naći.

Naime za sve one koji nisu znali limfa je itekako ključna budući da svakoj stanici prenosi kisik dok na povratku preuzima otpadne tvari koje mogu štetiti i opet se vraća u krvotok. Vezano uz limfu u zadnje se vrijeme spominje i limfna drenaža.

Upravo ona može djelovati na pozitivan način što se tiče vašeg organizma. Korisna je u borbi protiv akni, bora, glavobolje, menstrualnih tegoba. Međutim nekako se najveći naglasak stavlja upravo na njenu ulogu u borbi protiv celulita s kojim borbu vode žene diljem svijeta.

Njezina učinkovitost leži u činjenici kako se samim postupkom uklanja višak tekućine iz vezivnog tkiva zbog čega dolazi do veće opskrbljenosti stanica kisikom. Pored toga pomaže kod uklanjanja svih štetnih tvari te pomaže kod boljeg izgleda same kože.

Za sve one koji se odluče na tretman limfne drenaže u svrhu rješavanja celulita trebaju znati kako tretman traje oko pola sata tijekom čega djeluju razni valjci, koji prije svega djeluju na što bolje otvaranje limfnih zalistaka.

Upravo tako prihvaćaju samu limfu i dreniraju je prema limfnim čvorovima i naravno srcu. Kada malo bolje pogledate radi se o jednom od uspješnijih načina u borbi protiv celulita.

Autor: S.Š. Foto: Minerva Studio/Shutterstock