Što je lažna dijeta

zobena kaša

Jeste li čuli za lažnu dijetu? Za sve one koji nemaju jaku snagu volje, postoji način prehrane koji podrazumijeva period od jednog dana u mjesecu. Radi se o neobičnom planu prehrane tijekom kojeg ćete sporije gubiti težinu, ali će rezultati zato biti dugotrajniji.

Velik je broj onih koji pokušavaju određenim dijetama izgubiti po nekoliko kilograma kako bi se osjećali dobro u svom tijelu. Mnoge dijete nameću rigorozan način prehrane od kojeg mnogi odustaju već na početku jer nemaju snage ni volje.

Dijeta može biti proces koji daje odlične rezultate samo ako je dobro isplanirana. Iako tijelo ponekad treba šokirati određenim promjenama, važno je da ga ne iscrpljujete do kraja jer može doći do kontraefekta.

Lažna dijeta je došla kao pravo olakšanje jer se nalazi negdje između posta i uobičajenih dijeta čije trajanje može ponekad ići do vječnosti. Lažna dijeta je poznata kao način prehrane kada preskačete jedan dan u tjednu po pitanju obroka.

Šest dana u tjednu se hranite normalno, a sedmi dan rezervirajte za prepečeni tost i čaj koji ste zasladili zdravim zaslađivačem. Ovakvim načinom ishrane uspjeli ste šokirati svoj organizam. U tom trenutku tijelo se prebacuje u veću brzinu i počinje koristiti zalihe koje su prije stvorene.

Slijede savjeti kako provesti lažnu dijetu:

Jutro

Svaki jutro započnite s jednom čašom vode.

Doručak

Za doručak se počastite vrućom zobenom kašom koju ste kuhali u vodi bez maslaca i šećera.

Alternativni izbor

Možete se odlučiti i za 1 čašu nemasnog jogurta, 2 šnite tosta s malo maslaca te 1 čašom mlijeka. Ne zaboravite na 400 g voća te kavu ili čaj s 1 krekerom.

Ručak

Ručak podrazumijeva obrok koji sadrži oko 300 g povrtne salate te 1 zdjelicu povrtne juhe. Uz ručak ne zaboravite poslužiti 2 šnite kruha i voće.

Večera

Za večeru možete jesti isto što i za ručak. Tijekom dana bilo bi dobro popiti oko 3 čaše vode.

Lažna dijeta je kratktotrajna, ali obuhvaća razdoblje koje je dovoljno kako bi izbacili metaboliazm iz njegove uobičajene rutine. Na kraju ste dobili naglo mršavljenje i što je najvažnije, iz svog ste tijela uspjeli izbaciti toksine.

Foto: joingate/Shutterstock