Što je Google Plus

globalna komunikacija
Globalna komunikacija, Foto: sheelamohanachandran2010/Shutterstock

Teško da danas postoji osoba koja ne koristi barem jedan oblik usluga na internetu koje su lansirale velike kompanije. Već duži niz godina korisnici su suočeni s bombardiranjem brojnih usluga od kojih svaka nastoji pružiti nešto novo i posebno, zbog čega će se određeni dio populacije odlučiti baš za njih. Može se slobodno reći kako se velik broj društevnih mreža podijelio prema tipu usluga koje pružaju.

Upravo se na taj način recimo za MySpace odlučio veći dio mlađe populacije, budući da su svoj naglasak stavili na mogućnost bepslatnog prezentiranja brojnih glazbenika i onih koji to žele postati.

Tako je i Google lansirao još jednu uslugu kojom se nastoji nametnuti na tržište kao direktan konkurent Facebooku koji već duže vrijeme drži vodeće mjesto u svijetu usluga interneta i virtualnog prostora.

Što je točno Google Plus? Za sve one koji ne znaju radi se o još jednom pokušaju Googla da pruži iste usluge kao što to čini Facebook. To je isto tako društvena mreža koja pomoću svojih brojnih aplikacija omogućava dijeljenje fotografija, videa i linkova.

Ranije je spomenuto kako Google Plus ima mnogo sličnosti sa Facebookom. Međutim ima i dosta različitosti, a kao prva se navodi aplikacija poznatija kao Circles koja omogućava korisniku objave određenih podataka ne s masom ljudi, nego s određenim društvenim skupinama.

Tu je i alat poznatiji kao Hangouts. Njegov zadatak je što više olakšati komunikaciju korisnicima tijekom grupnog chata. U samom razgovoru može sudjelovati istovremeno i do deset ljudi.

Uspješnost najnovijeg projekta iz svijeta Googla prije svega ovisi o samim korisnicima i o tome hoće li uspjeti prepoznati ono što je Google zamislio.

Autor: S.Š.  Foto: sheelamohanachandran2010/Shutterstock