Što je anticelulitna dijeta

zelena salata

Postoje metode koje vam mogu pomoći u borbi protiv celulita s kojim se bore mnoge žene. Kao što postoji način kojim doprinosite pojavi narančine kose (pušenje, slatka i slana jela te nekretanje) tako postoje metode koje vam mogu pomoću u borbi protiv celulita.

Jedna od metoda je i anticelulitna dijeta. Radi se o dijeti koja se oslanja na raznolike i bogate okuse, a učinak se vidi brzo. Anticelulitna dijeta je odlična jer pomaže kod mršavljenja na onim mjestima gdje je to najpotrebnije.

Unos kalorija se ograničava na 1.200 dnevno, ali mršavljenje nije dovoljno da bi se riješili celulita. Njega možete pobijediti određenim izborom namirnica te tjelesnom aktivnošću.

Postoje tri elementa koja bi morali unositi u svoj organizam, a to su kalij, vitamin C i sumpor. Svi oni pomažu ukloniti štetne tvari koje doprinose pojavi celulita. Sumpor možete pronaći u namirnicama kao što su meso, riba, jaja, mlijeko i sir.

Kalij se nalazi u rajčicama, krumpiru, mlijeku i žitaricama. Vitamin C koji pomaže povećati proizvodnju kolagena nalazi se u jagodama, citrusnom voću, brokuli te ostalom zelenom povrću.

1. DAN

Prvi dan za doručak pojedite jedan jogurt, jednu manju žlicu meda te zobenih pahuljica i jednu krušku. Za međuobrok se počastite sa 40 g suhog voća. Ručak započnite s pilećim prsima u umaku i kuhanom rižom.

Slijedeći međuobrok je naranča, a navečer pojedite salatu sa šunkom. Dodajte 60 g zelene salate, 50 g integralnog kruha, jedno kuhano jaje te 4 žlice soka od naranče.

2. DAN

Drugi dan počnite s ukusnim frapeom od 125 g banane i 150 ml mlijeka. Ručak je vrijeme za tjesteninu u umaku od gljiva. Iskoristite 200 g gljiva, češnjak, 40 g tjestenine, 20 g mljevenih oraha te dvije žlice kiselog vrhnja.

Međuobrok je isti kao i prvi dan. Za večeru pojedite salatu u koju ćete dodati jednu žlicu octa, 3 žlice soka od naranče te jednu šnitu integralnog prepečenca.

3.DAN

Za doručak pojedite 150 dcl obranog mlijeka, jednu žlicu zobenih pahuljica, dvije žlice meda i 250 g malina. Međuobrok je isti kao i prva dva dana. Sljedeći obrok na redu je ručak.

Počastite se juhom od povrća u koju morate dodati 200 g tikvica, malo češnjaka, ljutike i jednu papriku koju ste usitnili. Za drugi međuobrok pojedite jednu jabuku. Večera je vrijeme za salatu od piletine i 60 g zelene salate, 200 g tikvica, malo soli, papra te 3 žlice kiselog vrhnja.

4.DAN

Ujutro popijte frape od 100 g manga te 150 dcl obranog mlijeka. Slijedi međuobrok sa 40 g suhog voća. Kombinacija 2 filea ribe lista, 40 g riže, 200 ml juhe od povrća te soli i papra je dobitna kombinacija za ručak.

Za drugi međuobrok slijedi integralno pecivo u koje ćete dodati 20 g šunke. Navečer se počastite integralnim pecivom i salatom od šampinjona.

5.DAN

Ujutro pojedite jednu narezanu jabuku, jednu žlicu zobenih pahuljica, malo soka od limuna. Za međuobrok 40 g suhog voća. Ručak je vrijeme za svinjski odrezak s malo soli i papra, pola paprike, krastavca narezanog na ploške, dvije žlice soka od naranče i 50 g integralnog kruha.

Slijedi drugi međuobrok s pola ananasa. Navečer pojedite 100 g kuhane brokule, 200 g mrkve, 250 g zelene salate, 40 g integralnog kruha, dvije male žlice nemasnog kiselog vrhnja te soka od naranče.

6.DAN

Šesti dan započnite s jednom žlicom zobenih pahuljica, kivijem i jogurtom. Slijedi međuobrok sa 40 g suhog voća. Za ručak pojedite omlet sa špinatom, 100 g špinata i 40 g integralnog kruha. Za drugi međuobrok pojedite 2 šnite salame od puretine i 50 g integralnog kruha. Navečer se počastite s paprikom i sojinim klicama.

Odlučite se za šest dana posebnog režina prehrane i riješite se celulita. Vrijeme je da se ponovno dobro osjećate u svom tijelu.

Foto: imagesolutions/Shutterstock