Sreća u vezi

par u prirodi

Već ste dugo u vezi i čini vam se da ste zapali u kolotečinu? S parterom ste nakon svih tih godina već pomalo i u prijateljskom odnosu. Iako ne možete reći da niste sretni, ipak bi htjeli osjetiti onu početnu bujicu sreće te se potruditi održati sreću i zaljubljenost.

Vrlo je važno obostrano poštenje, trud i prihvaćanje te kompromis. Budite zahvalni partneru na lijepim trenucima te mu to često recite. Bit će mu drago i znat će da i dalje nakon više godine osjećate isto i da se vaši osjećaji nisu ugasili.

Svaki dan se trudite, i to oboje. Za vezu je najbitnije da ne uzimate partnera zdravo za gotovo te da non stop radite na svom čvrstom odnosu. Osjećaj sigurnosti tada će biti veći, a time i sreća u vezi.

Ništa manje nije bitno ni međusobno poštivanje. Samo ako obje strane poštuju jedna drugu veza može uspjeti. Veza nikada ne može stagnirati, pogotovo ako jedan od partnera osjeti da je veza postala navika i da druga strane više ne osjeća onu početnu iskru. Stručnjaci savjetuju male stvari koji će podići svaki odnos. Tako možete partnera ponekad iznenaditi nekom sitnicom koju on dugo priželjkuje ili zajedničkim putovanjem na kojem ćete se opustiti i proživjeti ugodne trenutke.

Za sreću u vezi bitno je da prihvatite partnera onakvim kakvim on jest. Nemojte ga pokušavati promijeniti već se pomirite s njegovim malim manama. Osvijestite da je to dio njega i volite ga takvog. Ne obazirite se previše na te sitnice koje vam smetaju i usredotočite se na njegove vrline. Ako postoji nešto što vam baš toliko smeta, pokušajte mu suptilno i na miran način reći u čemu je problem, a zajedničkim razgovorom doći do rješenja.

Budite zahvalni i recite to jedno drugomu. Lijepa riječ, komplimenti, nježnost i toplina, učinit će vas sretnima više puta u danu. Ti sretni trenuci će vam tako obilježiti i život. Jer poanta sreće u vezi nije samo jedan sretan trenutak u nekom periodu.

Sretni parovi razmišljaju pozitivno i uvijek vide one lijepe trenutke. Nemojte nesretnim trenucima, svađama i sukobima pridavati previše pažnje. Usredotočite svoje misli na lijepa sjećanja kojih će zasigurno biti i više u budućnosti. Činite male stvari za svog partnera. Pokušajte uvidjeti kada je loše volje i kada treba toplu riječ i zagrljaj. Te male sitnice značit će mu puno.

Dakle, za sreću u vezi nije bitan samo jedan trenutak u nekom određenom periodu. Važan je stalan trud s obje strane i poštovanje bez kojeg niti jedan odnos ne može zaživjeti na duge staze. Trudite se svaki dan, razmišljajte pozitivno i usredotočite se na lijepe trenutke.

Autor: M.L., Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock