Sportski remen

zabavni sportski remen
Zabavni sportski remen, Foto: Zoom Team/Shutterstock

Preko tjedna ste predana poslovna žena. Ustajete rano, radite kavu, napokon progledate, tuširate se, spremate u aktovku ili poslovnu torbu sve što vam je potrebno, u glavi prolazite raspored današnjeg dana. Iz ormara birate odjeću koja je sasvim prikladna za poslovno okruženje. Stroge hlače, žensko odijelo, bijelu ili pastelnu košulju, sako, možda suknju visokog struka. Udobne i lijepe cipele sa srednje visokom petom.

Kosa je na  mjestu, ulazite u auto ili trčite na bus i tramvaj sa sendvičem kojeg nosite u ruci jer ga niste stigle pojesti. Od svega ovoga se sastoji vaš tjedan. Odlučile ste se uklopiti u svijet ozbiljne mode jer vaš posao to od vas zahtjeva.

Što bi se dogodilo da u uredu uvedu opušteni petak kada svatko može doći odjeven kako želi. Biste li ipak odabrale ovu poslovnu kombinaciju, ili biste ipak odlučile odjenuti nešto malo više casual.

Možda samo začiniti modnu kombinaciju nekim zanimljvim dodatkom poput remena. Poslovni remeni razlikuju se od onih sportskih. Oni su decentniji, odmjereniji. Bez obzira na to jesu li debeli ili tanki uglavnom su načinjeni od kože. Sportski remen sa druge strane može biti načinjen od elastičnog materiala, čvrstom pletenog platna i imati mnogo više utora no onaj klasični kožni.

Cilj sportskih remena nikako nije da u njima vježbate jer tada tijelo treba potpunu slobodu pokreta. No, zamislite situaciju kada ste krenuli na planinarenje. Ono će od vas zahtjevati mnogo saginjanja, previjanja, provlačenja i ne bi bilo baš pogodno da stalno morate podizati hlače dok se nalazite na rubu litice. Stegnite sportski remen i nemojte razmišljati više o tome. Sportski remeni idealni su za casual stil i kombiniranje na ležerne šire hlače poput onih cargo kroja. Tako da želite li se odmoriti od peta, sakoa i ozbiljnih cipela iskušajte neki ležerniji stil. Stegnite remen, sjednite za kompjuter u turski sjed i želimo vam ugodan dan.

Autor: L.K. Foto: Zoom Team/Shutterstock